PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Arbetspendla med båt till Köpenhamn

Sammankoppla Landskrona med Köpenhamn med avseende på bostadsmarknad, arbetsmarknad, kultur och nöjesliv.

För Landskrona och Landskronabåtarna erbjuder Skeppsbrokajen och närliggande markområden ett gyllene tillfälle. Det är det bästa markområde, som kan mäta sig med Strandvägen med avseende på attraktivt boende. Norra Borstahusen ligger alldeles för långt ifrån Köpenhamn inte i meter räknat men i restid. Ordet är arbetspendling, som inte får ta mer än 45 minuter från dörr till dörr (enkel resa).

Vi får nu nya regler för avdrag avseende resor till och från arbete. Något att tänka på och utreda.

Skeppsbrokajen framtid har vållat huvudbry inom SD. SD vill enligt Landskrona Direkt ha en folkomröstning kring områdets framtid.

Det är så dags efter valet. Det är nu ett gyllene tillfälle att återskapa Landskronas kontakt med Köpenhamn. Det är faktiskt en kultur eller livsstil som ska återskapas. Det är nu (!) ett Gyllene tillfälle att återskapa Landskronas kontakt med Köpenhamn.

De som ska bo vid Skeppsbrokajen kommer att utgöra ett rejält passagerartillskott till båttrafiken mellan Landskrona och Köpenhamn. För Nyhamnsborna, som saknat båtlinje till Köpenhamn, blir det värdestegring på bostadsrätterna.

Jag har personligen drivit kampanjer för att få till stånd en regelbunden snabb båtförbindelse mellan Landskrona och Köpenhamn. I mina arkiv finns mycket material. Nu finns EU-pengar för projekt, som kan skapa gränsöverskridande mervärde i södra Skandinavien (interreg Öresund-Kattegat-Skagerak). Det är bara att ansöka omgående. Det duger inte att söla / schabbla och långbänkar är det inte tal om. Här gäller det att vara kreativ!

PS: Blev försäljningen av Sandvången en bra affär? Vad säger SD?

Tommy Jonasson
civilekonom, f.d. universitetslektor i skatterätt

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).