PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Arbetsförmedlingen i Landskrona

Arbetslösheten ökar i hela landet. Dessvärre är Landskrona en av kommunerna i Skåne där den stiger mest. Klyftan ökar mellan Landskrona och Skåne i genomsnitt.
350 anställda i Landskrona har varslats om arbetslöshet den senaste tiden – ett högt antal! Detta i en tid när många hushåll i Landskrona kämpar med skenande matpriser, höjda hyror och höga räntor, som har gröpt ur plånboken ordentligt hos många.

Vi är mitt i en lågkonjunktur. Hushållen pressas av höga kostnader. Även om vi ser ljuset i tunneln när det gäller inflationen så är kostnaderna fortfarande höga och fortsätter att stiga. Den ökande arbetslösheten möter högerregeringen med SD med att dra ned på de statliga arbetsmarknadsåtgärderna, skära ned på Arbetsförmedlingens organisation och försämra a-kassan. Behovet av mer och bättre arbetsmarknadspolitik i Landskrona är så pass stort att vi måste ha få tillbaka Arbetsförmedlingens kontor till staden. Detta för att hjälpa det stora antalet arbetslösa invånare.

Landskrona är och har alltid varit, en industristad. Vi har ett väldigt brett näringsliv i Landskrona med många företagsetableringar. Sett till det är det ett stort misslyckande att staden har den sjunde högsta arbetslösheten i Sverige.
350 anställda har varslats av Coop, DLF Seeds A/S, Optimera, Trioworld och Swep. Ovanpå det vill dessutom Landskrona stad säga upp personal.
40 barnskötare i kommunens förskolor ska sägas upp – ett hemskt besked för alla drabbade och ett obegripligt beslut i denna svåra ekonomiska tid då arbetslösheten i Landskrona stiger. Det är inte endast de 40 barnskötarna som är berörda av beskedet utan även deras familjer och deras barn.

Socialdemokraterna kräver att kommunen ska undersöka alla möjligheter till att omplacera personalen till andra verksamheter istället. Så att inte ännu fler blir arbetslösa. Kommunen borde arbeta för att sänka arbetslösheten bland invånarna. Inte spä på den.
Att blir arbetslös är bland det värsta som kan hända. Det handlar också om anställda som har skaffat sig utbildning och har lång erfarenhet i arbetslivet. Vår organisation med över 3000 anställda bör hitta den bästa lösningen även för dessa 40 anställda.

I det här läget bör kommunen inventera i våra verksamheter istället för att försämra dem.

Fatmir Azemi
Kommunalråd (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).