PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Är det så fattigt i Landskrona!?

Häromdagen – 2021-08-30 – publicerade kommunalrådet Stefan Olsson (SD) och kommunstyrelseledamoten Daniel Engström (SD) en insändare här på Planket med rubriken ”Låt skolklasser besöka Uppåkra Arkeologiska Center”. Ett bra förslag. MEN! Så kommer man till sista stycket i texten där det konstateras ”Dock är möjligheterna att ta med elever på studiebesök mycket små, många skolor i Landskrona har inte ens läroböcker så det räcker till varje elev” o.s.v!

Ånyo fattigdomsproblem. Sen har en del invånare i Landskrona för låga löner eller inget jobb alls.

En och annan tittar sig om i världen efter jobb i fjärran land. Och så har vi Köpenhamn där är det arbetskraftsbrist. Och så är vi där igen – jobb inom 45 à 50 min. pendling från dörr till dörr (enkel resa).
Här i Landskrona är boendet billigt i jämförelse med Köpenhamn, London och andra Metropoler.
Europaspåret behövs, tills dess en nödlösning = flygbåt! Det blir uppstart Landskrona efter att pandemin satt punkt!

Tommy Jonasson
civilekonom, f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds Universitet

PS. Dagens Industri arrangerar tvådagars digitalkonferens 7 – 8 september 2021. ”Uppstart Sverige-vägen (!) framåt efter pandemin”. Tidningen Dagens Industri 2021-08-30 sidan 18 – 19 redovisar utvecklingen i ekonomierna i Europa sedan pandemin. Bäst är Danmark. /Ds.

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).