PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Annelöv/Kvärlöv har ingen kommunal service… och ingen kollektivtrafik

Svar till Björn O Persson ”Det där med att åka buss till Häljarp”

Om inte Häljarp har fungerande busstrafik, läs minst varje kvart så ska minsann inte Annelöv ha någon buss alls. Annelöv är ju mycket mindre än Häljarp, tycker Björn O Persson.

Ja, Annelöv är mindre än Häljarp. Annelöv har ingen skola, ingen kollektivtrafik, ingen cykelväg, ingen kommunal service överhuvudtaget och ja, byn ligger 1,5 mil från stan. Om man ska vara korrekt så är det två byar, Annelöv och Kvärlöv.  Om nu Björn och hans kompisar som styr, tänkte efter så kanske man ser orsak och verkan.

Häljarp har regionbuss och tåg, skola och bara 5 km till stan med cykelväg och växer. Annelöv/Kvärlöv har ingen kommunal service och ingen kollektivtrafik och växer mycket sakta. Närmsta kollektivtrafik är i Dösjebro 3 km bort och skolan är i Asmundtorp 8 km bort på andra hållet och utan busslinje. Vägarna till byarna saknar vägren så att cykla är att riskera liv och lem. Ändå väljer många barnfamiljer att bo i Annelöv, kanske för att vi har en skatebana, kommunens senaste satsning på Annelöv.

Som detta inte var nog så stod en liberal på senaste kommunfullmäktige och sa att digital tillsyn inom omsorgen var jättebra för då behövde man inte köra 1,5 mil ut till Hulda i Annelöv utan man kunde se på datorn att hon fortfarande rörde på sig. Så ser alltså de styrande på oss som valt att bo utanför tätorten.

Vi klagar inte, vi får ju en tänd julgran varje jul så något får vi ju för våra skattepengar. Björn konstaterar att han trots allt kan åka kollektivt, det kan inte jag. Jag kan inte gå eller cykla till Dösjebro och ska jag köra bil 3 km söderut för att ta tåget så kan jag lika bra köra in till Landskrona direkt. Det är ju värre för Björn som måste vänta på bussen eller tåget, det förstår jag. Jag har väntat på bussen sen 2009 när ni lade ner linjen. Och skolan i byn står tom och öde sen 2017 medan skolbussarna kör i skytteltrafik, både ekonomiskt och miljömässigt försvarbart enligt stadens styrande.

Björn, det finns ett ordspråk som säger ”den som har mycket vill ha mer”. Om vi får önska så vill vi som bor ute på landet ha en rimlig kommunal service och jag vet att Hulda hade blivit glad för ett besök då och då, men det kan väl Tage ta på sig, han bor ju trots allt i byn.

Annbritt Andersson (S)
Boende i underbara Annelöv och bilägare

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).