PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Angående kallbad/vinterbad i Landskrona-Ven

I höstas kunde vi höra stadsbyggnadschefen Johan Nilsson stolt presenterade det nya kallbadhuset i Landskrona och han berättade att det var efterfrågat och att det finns ett stort intresse i samhället för att vinterbada. Han sa också att de flesta kommuner längs västkusten har kallbadhus och att snart kan även Landskrona stoltsera med detta. Det är förstås jätteroligt att Landskrona får ett kallbadhus och att de ca 80 medlemmarna i föreningen ”Doppingarna” får sitt kallbadhus.

I början på detta år kunde Johan Sjöberg, chef för Landskrona stads tekniska avdelning, berätta om att det skulle sättas ut badhytter som skydd för vinden vid vinterbad. Vilket är toppen att kunna ta skydd bakom när man klär om.

På ”Landskrona Direkt” kan jag i veckan läsa en kommentar, att det är oklart om och när Vens badbryggor kommer att återställas.

Nu är frågan när det skall satsas på Ven? Varje år kommer det hundratusentals turister hit, och som tillför mycket, både för oss som bor här men även för Landskrona stad. Skulle man då inte kunna bygga nya bryggor för att möta turisternas krav? Och lyssna på vinterbadarnas krav om en väderbeständig brygga som ligger i hela året? Många vinterbadare önskar sig också en badhytt och kanske inget kallbadhus men väl en bastu.

Vi har drygt 4 procent (kanske fler som jag inte känner till) vinterbadare på ön räknat på fast- och fritidsboende. Skulle det finnas en bastu i anslutning till en brygga skulle siffran lätt fördubblas. Jag badar i princip varje dag, några badar ett par gånger i veckan och några mer sällan.

Om jag använder dessa procent på Landskrona stad så skulle det finnas cirka 2 000 vinterbadare i Landskrona om vi skall jämföra antalet vinterbadare på respektive ställe. Har Landskrona så många med tanke på de stora satsningar som görs för vinterbadarna? 

Vänligen
Lotta Bengtsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).