PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

25 minuters städning

Jaha, då kan jag med gott samvete fortsätta att berätta på våra pensionärers träffar och sammankomster att borgerligheten inte har visat något intresse för städningen – och städarnas stress – av behövande åldringars hem.

Enligt biståndshandläggarna gäller följande för hemvårdens städning. Två rum, hall och tambur, kök och badrum skall städas. Och då gäller; Damning av möbler från böjd kropp upp till stå höjd i alla städutrymmen. Dammsugning av golvytor. Städning av tvätt och toautrymmens. Städning av kök. Svabbning av golv. Allt detta skall göras på 25 minuter.

Den 6 augusti frågade jag våra fem kommunalråd i Landskrona Direkt under rubriken ”Pensionärsliv” om de klarade att göra det här jobbet på 25 minuter. En svarade. Jonas Esbjörnsson (S) men han undvek de där 25 minuterna. Jag återkommer till honom. De övriga
fyra teg, vilket jag tolkar som att de helt enkelt struntar i pensionärernas och de anställdas förhållanden.

Om vi bortser från Jonas Esbjörnssons lite svepande valpropaganda i sitt svar till mig så markerar och deklarerar han åsikter som kan glädja oss pensionärer.

Han skriver att äldre människor inte ska behöva se nya ansikten varje gång hemtjänsten är på besök. Det är viktigt att det så långt det är möjligt är samma personer som besöker omsorgstagarna.

Personalen måste få tid att utföra sitt arbete på ett bra sätt. Ett mål inom hemtjänsten är att personalen ska få en stund över för att kunna sätta sig ner och prata med de äldre.

Omsorgen om våra äldre ska prioriteras. Äldre ska ha rätt till en värdig äldreomsorg som genomsyras av trygghet, meningsfullhet, delaktighet och ett gott bemötande.

Vi vill se en kraftfull satsning på trygghetsboende, serviceboende där de boende har egna lägenheter och tillgång till gemensamhetsutrymmen.

Det här är viktigt att minnas när vi nu går för att rösta den 9 september och om nu S kommer i maktposition då måste vi hålla koll på att det här inte bara är vackert insmickrande tal.

Arne Nilsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).