PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

16 år med treklövern har vänt skutan

Svar till Fatmir Azemi (S), ”Problemen är kvar efter 16 år med treklövern”

Det märks tydligt att vi närmar oss val och för de olika partierna gäller det att visa på varför man ska rösta på just deras parti. Ballonger och flygblad blandas med politisk propaganda.

När Treklövern fick makten år 2006 var problemen enorma. Landskrona var en stad i nästan fritt fall och som exempel var både arbetslösheten och behoven av försörjningsstöd bland de högsta i riket. Barnfattigdomen var för hög, kriminalitet ökade och kommunens ekonomi var påfrestad. Något behövde göras och vi kan idag se att samtliga kurvor har vänt på rätt håll.

Arbetslösheten har minskat mest i Skåne, kriminaliteten minskar för varje år och den upplevda tryggheten blir allt bättre. Fler elever med godkända betyg lämnar idag våra skolor än vad som var fallet år 2006. Behoven av försörjningsstöd minskar från rekordet på 100 miljoner till idag cirka 65 miljoner och skattekraften ökar för varje år. Kommunens ekonomi är god och det är tack vare att fler är i arbete, färre behöver bidrag och att vi använder våra gemensamma pengar på ett bättre sätt än förr.

Det finns områden i Landskrona där vi ser att olika insatser från samhället är betydande. Varför det har blivit så kan vi alltid diskutera, men det viktigaste idag är att fokusera på vad vi kan göra för att bryta segregation och utanförskap. För mig är det tydligt att vi måste fortsätta ställa krav, men också ha förväntningar. Det gäller att hjälpa människor att finna ett arbete eller en utbildning. Det handlar också om att så tidigt som möjligt identifiera barn och ungdomar som är på väg att hamna snett i livet, och därför är jag väldigt glad över att våra partier gemensamt har drivit på om att öka arbetet med förebyggande åtgärder.

Jag hoppas nu att den goda utvecklingen som har skett i Landskrona under de senaste åren får fortsätta, men också att det blir mer fokus på de mjuka frågorna.

Torbjörn Brorsson (M), kommunalråd

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).