PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Stoppa utförsäljningen av välfärden

Stoppa utförsäljningen och privatiseringar av äldreomsorg, sjukhus och skolor

Snart äger svenskarna ingenting i det här landet. Stoppa utförsäljningen av våra skolor, äldreomsorg, sjukhus till riskkapitalister. Det räcker nu! Ta tillbaka kontrollen!

Det handlar inte bara om vem som erbjuder de lägsta skatterna och den billigaste bensinen.

Högerpartierna privatiserar, avreglerar och säljer ut vårt land och det vi tillsammans äger. Dagens medicinbrist och bantade beredskapslager beror på avregleringen av apoteksmonopolet. 2020 saknade Sverige lager av livsviktiga mediciner. På de privatiserade apoteken är det mer lönsamt att saluföra smink och tuggummi. Vi har en skola där vi inte har tillräcklig med lärare och där eleverna inte får den undervisning de förtjänar. Privata utländska företag tar ut miljardvinster av dina och mina skattepengar. Vi har en privat äldreomsorg där Arvid Hansson, 87, får ett halvt ägg till frukosten. Resten av ägget vill man dra in av besparingsskäl.

Listan är lång men det är bara några exempel på allt som avregleringen har lett till.

I teorin är det grundläggande för demokratin att det går att ändra en politik som gått snett. Men det sluga med privatiseringar är att det är som att knäcka ägg, lätt att göra men svårt att ångra.

Det betyder inte att det är omöjligt. Bara att det krävs mer än sakargument. Högerpartierna har ”rullat ut röda mattan” för de olika bolag med utländska riskkapitalister som inte bryr sig om svenskarna. De tänker bara på pengar och vinster.

Vilken Sverige vill du ha?

Vi socialdemokrater vill se ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Det är svenska folket som ska ta hand om våra äldre, våra barn och våra sjuka.

Om du vill du ha din medicin i tid, om du vill du ha en läkare i tid eller om vill du ha en utbildad lärare i skolan där ditt barn är viktigare än utländska kapitalister privata fickor då ska du rösta på oss Socialdemokrater.

Adis Heldic (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).