Bilbrand på Skolallén

En bil var helt övertänd när släckningsarbetet påbörjades. En bil som stod intill fick också brandskador. SOS fick ett flertal samtal i samband med branden och uppgifter gör gällande att branden ska ha föregåtts av en hög smäll. Branden var släckt ganska snabbt. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Bilar förstördes i brand

Det var vid femtiden på måndagsmorgonen som larm inkom om en bilbrand på Ödmanssonsgatan. Någon naturlig brandorsak kunde inte klarläggas varför en anmälan om skadegörelse genom brand upprättats. Under eftermiddagen forslades de skadade bilarna bort. Enligt polisens tidiga uppgifter var det totalt tre bilar som skadades i branden. 

Bilbrand på Bryggargatan

Enligt uppgift ska en kraftig smäll ska ha hörts i samband med att bilen började brinna. Dessutom ska en person ha setts springa från platsen.

Två bilbränder i helgen

Strax innan midnatten mot fredagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en parkerad bil på Ödmanssonsgatan. Brandkåren var snabbt på plats och kunde släcka en brand i motorrummet. Nästa brand inträffade på Bryggargatan vid 01-tiden natten mot söndagen. Denna gång spred sig branden från den aktuella bilen till en husvagns som stod intill. Branden […]

Misstänkt bilbomb orsakade brand

Ted Svedenborn, inre befäl på räddningstjänsten i Landskrona, var på plats.– Det måste ha varit en kraftig explosion eftersom alla rutorna på första vången och även några på andra och tredje krossades av tryckvågen, säger Ted Svedenborn. De boende i fastigheten fick evakueras till fastighetens bakgård för att inte riskera att någon skadades.– Eftersom det […]

Tre bilar brann på Tranchellsgatan

Branden spred sig till två skåpbilar som stod parkerade intill. Räddningstjänsten kunde dock släcka branden ganska snabbt och 40 minuter senare kunde de lämna platsen. Branden misstänks vara anlagd. Ingen misstänkt har dock gripits i ärendet. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Bil började brinna under färd

Branden inträffade precis norr om trafikplats Lundåkra i norrgående riktning. Trafiken påverkades minimalt då ett körfält kunde hållas öppet under släckningsarbetet.

Bilbrand vid Wrangelskaparken

Det var strax innan lunch som en bil började brinna i hörnet av Järnvägsgatan/Gröna Gång alldeles intill LA Burgers. Rökpelaren som uppstod syntes över stora delar av centrala Landskrona. Räddningstjänsten kom snabbt till platsen men då var var bilen helt övertänd. Släckningsarbetet gick fort och trots det våldsamma förloppet kunde brandmännen förhindra att branden spred […]

Bilbrand på Idrottsvägen

När brandkåren kom till parkeringen intill Idrottsplatsens konstgräsplan slog meterhöga lågor upp ur den övertända bilen. Dessutom var rökutvecklingen kraftig. Ett flertal explosioner hördes också. Dessa berodde förmodligen på att däcken exploderade.

Bilar stacks i brand

Klockan ett natten till onsdagen fick polis och brandkår larm om bilbränder på en parkering på Pilängsrundeln. Väl på plats möttes de av fullt utvecklade bränder i två bilar. Dessa blev helt utbrända. En bil skadades av den intensiva värmen och en bil var helt indränkt i bensin. Elden hade dock inte lyckats nå denna […]