Freakshow på Galleri 1658

Lisa Teo Johnsson och My Schmidt ställer ut på Galleri 1658 kommande helg.
UTSTÄLLNING. Kommande helg är det konst uppåt väggarna på Galleri 1658 på Norra kyrkogränden i Landskrona. Det är konstnärerna My Schmidt och Lisa Teo Johnsson som ställer ut verk under samlingsnamnet Freakshow.

Klockan 16.00 på fredagen slår konstnärerna upp portarna till det lilla galleriet mitt i stan. Lisa Teo Johnsson har haft utställning i lokalen vid ett flertal tillfällen tidigare men för My Schmidt är det premiär.
– Det ska bli kul. Tidigare har jag bara varit med på samlingsutställningar med många konstnärer men nu är det bara jag och Teo och det känns stort, säger My Schmidt.

Det är hon som kommit på namnet Freakshow.
– Det är många som tycker att min konst är konstig och spretig och det är det som är meningen. Jag tillverkar konst av allt möjligt material. Framför allt gillar jag att återanvända förbrukat material, säger konstnären och skrattar.

Lisa Teo Johnsson har dock nästan uteslutande målade tavlor.
– Det finns en del som jag visa tidigare men även sådant som är helt nytt. Något verk är så nytt att färgen knappt torkat.

De båda konstnärerna tillverkar även smycken.
– Vi kommer att ha ett litet bord med sådant som vi gjort. Det brukar vara uppskattat, säger Lisa Teo Johnsson.

Fredagens vernissage pågår mellan klockan 16 och 21. Därefter är det öppet på lördagen och söndagen mellan klockan 11 och 15.

Lisa Teo Johansson visar upp såväl tidigare som helt nya verk på helgens utställning.
Till arkivet