BoIS:arna sätter färg på Superettan

Innan matchen mot Örebro SK fick Max Mölder motta priset för Månadens tränare i april. Nu är BoIS-tränaren åter nominerad.
SUPERETTAN. Som månadens spelare i april i Superettan fanns Robin Dzabic med som en av tre nominerade. Han fick dock se sig slagen av Degerfors IF:s anfallare Pashang Abdulla. Månadens tränare blev Max Mölder efter Landskrona BoIS fina inledning på säsongen. När det nu är dags att kora maj-månads främste spelare och tränare finns två BoIS:are med bland de tre nominerade samt åter igen Max Mölder på tränarsidan.

Östers IF:s Adam Bergmark Wiberg och Landskrona BoIS-duon Frederik Ihler och David Edvardsson är nominerade till Månadens spelare i Superettan i maj. De nominerade tränarna är Max Mölder, Landskrona BoIS, Mikael Bengtsson, Gefle IF, och Stefan Jacobsson, Trelleborgs FF.

– Superettan är verkligen i gång för fullt och vi har fått se många fina prestationer på planen under den gångna månaden. Juryn har nu enats om tre värdiga kandidater till Månadens spelare och tre nominerade tränare. Nu är det dags för supportrarna att lägga sina röster, säger Raúl Valencia López, marknads- och pr-ansvarig, Unibet.

Maj var en tuff månad där BoIS spelade inte mindre än fyra bortamatcher och endast en på IP. Det hela resulterade i tre segrar, säsongens första förlust på bortaplan samt  ett kryss hemma. Ett imponerande facit som renderade BoIS nära nog full pott när juryn gjort sitt val att ta ut ligans profiler på såväl plan som tränarbänken.   

Nominerade till Månadens spelare i Superettan i maj

Frederik Ihler, Landskrona BoIS

Landskronas nummer nio inledde maj på ett strålande sätt. Ett mål och en assist borta mot Degerfors IF följdes upp av två snabba kassar på NP3 Arena mot GIF Sundsvall. Ihler toppar därmed skytteligan i Superettan 2024.

David Edvardsson, Landskrona BoIS

David Edvardsson har blivit en kugge på mitten för Landskrona BoIS. Ett mål, från straffpunkten borta mot Östers IF, blev det i maj, men det är framför allt hans sätt att styra spelet som imponerar.

De två Landskronaspelarna ställs mot Östers Adam Bergmark Wiberg. Under den gångna månaden spelade han fram till ett av Östers mål och gjorde tre själv – där det avgörande 2–1-målet hemma mot Landskrona sticker ut.

Om Månadens spelare och tränare
Månadens spelare och tränare kommer att utses sex gånger i år. I juryn sitter samtliga lagkaptener eller huvudtränare för lagen i Allsvenskan och Superettan, samt sportjournalister från riksmedia och lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan och Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram finalister (fem spelare och tre tränare i Allsvenskan och tre spelare och tre tränare i Superettan) till utmärkelserna. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilka av finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel. Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang.

Till arkivet