Bluesbidraget spelar för livet

Göran Andersson är en eldsjäl när det kommer till Bluesbidraget. Fredagen den 7 juni är det dags igen.
BLUES. 70 000 kronor. Så mycket har Bluesbidraget hittills skänkt till Cancerfonden. Och mer ska det bli. På fredag är det åter dags för en ny skön bluesskväll i Landskrona.

– För åttonde året bjuder vi in till Bluesbidraget, säger Göran Andersson som är en av initiativtagarna till välgörenhetskonserten.

Vi har en egen insamling på Cancerfonden. Om man skänker ett bidrag till vår insamling kan vi se hur mycket vi tillsammans bidrar med. Många bäckar små gör stor skillnad, poängterar han.

Platsen för årets Bluesbidrag är Restaurang Mythos. 
– Planen är att vi riggar upp på innergården och så kör vi som vi gjort de senaste åren.  Det innebär en himla trevlig kväll med svängig musik, god mat och dryck och den fina möjligheten att bidra till Bluesbidragets egen insamling, säger Göran Andersson.

Klockan 19.00 står banden redo att börja leverera skön och svängig blues och rock. Först ut är Lonesharks. – Ett fantastiskt band som varit med från starten. 
Lonesharks ställer upp med Anders Leven, Lars Odeholm, Johan Ek, Jonas Bylund och Micke Wallén.

Nästa artist är Homesick Mac.
– En mästare inom sin genre.

Efter honom kommer Roadriderband som öser på med sina tolkningar av kända och mindre kända låtar. Roadriderband ställer upp med Göran Lindell som en gång i tiden startade bandet, Göran Andersson och Roger Andersson.  
– Vi har också med oss Bramwell Westerlund på en låt. Han brukar alltid vara med på Bluesjammen och då är det väl på tiden att han också gästar Bluesbidraget, funderar Göran Andersson.

Kvällens sista band är Scissor Creek All Stars. Pero Bergman, Peter ”Pidde” Petersson, Adrian Hansen och Per Fenhed ser till att kvällen avslutas på absolut bästa sätt.
– Ett blues- och rockband att lita på när det gäller!

 Det blir en förhoppningsvis solig kväll tillsammans med glada människor som lyssnar på svängig musik och äter en god måltid. Det är vad Musikföreningen JAM Landskrona som står som arrangör tillsammans med Sensus och Mythos hoppas på.

Bluesbidraget är ett välgörenhetsarrangemang som görs år efter år för att cancerforskningen behöver medel. Forskning är vägen fram mot botemedel och pengar är en förutsättning. Under kvällen finns olika möjligheter att bidra till forskningen. Var generösa!, avslutar Göran Andersson.

Du kan redan nu bidra till insamlingen på:
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/bluesbidraget-landskrona


Till arkivet