Misstänkta för bedrägeri mot äldre åtalas

BEDRÄGERI. Tre män och en kvinna som misstänkt ha bedragit ett stort antal äldre på pengar har åtal att vänta. Bland de som lurats på pengar är ett par och en ensamstående i Landskrona, samtliga mellan 80 och 95 år.

I januari i år utsattes ett par i Landskrona för ett grovt bedrägeri. Via telefon uppgav en av bedragarna att hen ringde från en bank och fick paret att tro att de behövde lämna ifrån sig bankkort och kontanter för sin egen säkerhet. Bedragarna hämta de sedan 42 500 kronor i kontanter samt ett bankkort hos paret. Därefter hämtade de även ut 10 000 kronor från parets bankkonto.

Detta var dock inte första gången två av bedragarna misstänkts ha agerat i Landskrona. Redan i december, en knapp månad innan bedrägeriet mot paret, så utsattes en 95-årig man för ett liknande bedrägeri. Denna gång kom de över 13 000 kronor genom ett  uttag på en bankomat. Dessutom handlade bedragarna varor för 14 257 kronor på Elgiganten i Landskrona. Betalning skedde då med 95-åringens bankkort.

Förutom bedrägerierna i Landskrona åtalas de misstänkta även för liknande brott utförda i Helsingborg, Halmstad, Göteborg och Stockholm.

De fyra som, som är mellan 23 och 48 år, och som nu åtalas nekar till brott. Något datum för huvudförhandling är ännu ej spikat.

Till arkivet