Fritidshemmet firades

Runt om i Landskrona firades på tisdagen fritidshemmens dag som här på Seminarieskolan.
FRITIDS. Uppdaterad. 16/5 kl. 11.00. På tisdagen firades fritidshemmens dag runt om i Landskrona. På Seminarieskolan hade förberedelserna varit i full gång under lång tid och äntligen kom dagen alla elever och personal väntat på.

I strålande sol och med musik i bakgrunden samlades alla barn på skolans gräsplan.
– Där bjöds det på en kavalkad av aktiviteter som stafetter, säckhoppning, samarbetslekar, ansiktsmålning och inte minst ett extra festligt mellanmål som intogs i det gröna, rapporterar rektor Lina Persson.
Vårdnadshavare, syskon och all personal på skolan anslöt och firade tillsammans.

En elev i förskoleklass sammanfattade dagen: ”Detta var den bästa dagen i mitt liv”.

Även på Albanoskolan firades det. Här fanns hoppborg, ansiktsmålning, polisbesök och en massa såpbubblor.
– Den andra tisdagen i maj varje år firar vi fritidshemmens dag för att uppmärksamma det fantastiska och viktiga arbete som fritidshemmen bedriver. Våra elever på fritidshemmet uppskattade dagen, intygar Simon Stevenson, grundlärare fritidshem.

Fritidshemmens dag firas den andra tisdagen i maj varje år. Dagen instiftades 1986 av Sveriges Fritidspedagogers Förening, som var en föregångare till Sveriges Lärare. Syfte var att lyfta fritidshemmens betydelse.  

En riktigt kul dag vara alla inblandade överens om att det blev.
Polisbesök på Albanoskolan.
Hoppborgen var ett populärt inslag.
Till arkivet