Dubbla inbrott vid Rådhustorget

Arkivbild
INBROTT. Klockan 03.48 natten till onsdagen krossades en ruta till en klockbutik på Östergatan i Landskrona. Med sig fick tjuven ett flertal klockor. Samtidigt som polisen var på platsen fick de reda på att någon även brutit sig in till Restaurang Fellini och stulit varor.

När polisen kom till urafären var inte gärningspersonen kvar. Men med hjälp av hundar lyckades man spåra upp en misstänkt man född 1981.
– Tjuven hade tappat klockor under flykten och efter en kort stund hittades den nu misstänkte mannen i närområdet, säger Katarina Rusin på polisens ledningscentral.

Hon kan dock inte svara på frågan om hur många klockor som stals eller om den misstänkte hade några klockor på sig då han greps.

Samtidigt som polisen var på plats vid uraffären kom en väktare och berättade att en ruta var krossad på Restaurang Fellini vid Rådhustorget.
– Vi var på plats och konstaterade den krossade rutan men fortsatte spårandet av tjuven från uraffären. Sedan kom en anmälan om inbrottet i restaurangen in via telefon klockan 05.32. Klart är att tjuven eller tjuvarna där fått med sig varor. Det framgår dock inte av anmälan vad som stulits, säger Katarina Rusin.

Inbrottet på Fellini har lett till att restaurangen tvingas ha stängt under lunchen. Detta uppger dom på sin Facebooksida..

Om de båda inbrotten har något gemensamt är i skrivande stund oklart.

Till arkivet