Konstnärsmässa med mersmak

Lilla salen på Folkets hus är som skapt för mässor. Detta har Roger Frej upptäckt. Lördagens konstnärsmässa smakade mer.
KONST. I helgen arrangerades en konstnärsmässa på Folkets hus i Landskrona. Hela 29 konstnärer var på plats och intresset var stort.

Unga och gamla konstnärer, såväl rutinerade som nybörjare, fyllde Folkets hus lilla sal med sina verk på lördagen.
– Här har varit en hel del besökare. Jag är nöjd, säger arrangören Roger Frej.

Det var en salig blandning av konstnärer som visade upp sina alster. En av de mer rutinerade var Eva Nelander Juntunen  som även deltar i Nordvästra Skånes konstrunda vilken drar igång på långfredag.
– Det var ett perfekt tillfälle att få visa upp min konst för en ny publik. Här var många som man inte ser på konstrundorna och det tycker jag är kul, sa hon strax innan det var dags att packa ihop.

I andra änden av salen, uppe på scenen, stod konstnärerna och vännerna My Schmidt och Lisa Teo Johnsson. De båda är långt ifrån lika rutinerade som Eva Nelander Juntunen men även de var nöjda med mässan.
– Jag tycker att det gick bra. Det var många som tittade på min konst och tog visitkort, säger My Schmidt.

Det var andra mässan som Roger Frej arrangerade på Folkets hus. I november ifjol var det en hantverksmässa och nu alltså en konstnärsmässa. Och mer lär det bli.
– Ja, jag har många idéer. Närmast väntar en ny hantverksmässa den 1 juni. Jag har också en idé om en mässa med konstnärer som är på väg upp, säger han innan det är dags att packa ihop för dagen.
– Jag var uppe tidigt i morse och bakade 160 kanelbullar. Så nu ska det bli skönt att komma hem.

Till arkivet