Påsklunch i Kyrkans Hus för ensamma

KYRKAN. Påsken är Svenska Kyrkans största helg. Det finns en kalender med information om saker som händer i helgen på deras webbsida, inom “Påsk i Landskrona församling”. Det kommer att finnas gudstjänster, mässor och andakter. Men också annat för de som är ensamma.

Den 28:e mars på skärtorsdagen är det något som heter “påsk i församling” i Kyrkans hus på Artillerigatan 2, klockan 11:30. Det är för alla vuxna som inte har någon att fira påsken med, och det kommer att finnas påsklunch, musik och underhållning.

Alla vuxna kan komma så länge de inte har någon att fira med och har en biljett. Dessa kan hämtas på församlingshemmet och de kommer att delas ut gratis tills de tar slut.

Påsken firas med ägg eftersom ägg inom Kristendomen symboliserar nytt liv och att Jesus dog och uppstod igen.

Läs mer om vad som händer i Landskrona församling under påsken.

Text och bild: Myra Zetterström, Prao

Till arkivet