Insändare gav bättre besökstider på lasarettet

En insändare på Landskrona Direkt gjorde att reglerna för besök ändrades.
Att skicka en insändare kan göra skillnad. Den 23 februari lade vi upp en insändare med svidande kritik mot Lasarettet i Landskrona och de besöksrutiner som då gällde när man ville hälsa på en anhörig. Jonas Tengsmar, verksamhetschef på VO internmedicin på lasarettet i Landskrona svarade direkt och nu är rutinerna ändrade.

Det började med att en Landskronabo skulle hälsa på sin mamma på lasarettet. Det var dock inte så enkelt som när han själv låg på Lunds lasarett några veckor tidigare.
– Nej, där gällde inte samma regler som i Landskrona. Där kunde man få besök nästan när som helst, säger mannen som skickat insändaren.

Jonas Tengsmar var dock snabb att ta åt sig av kritiken och nu har rutinerna setts över.
– Nu behöver man inte ringa och boka tid som tidigare. Dessutom är besökstiden nu 14.00 till 19.00, säger Jonas Tengsmar.

Det finns även undantag där det inte finns några bestämda besökstider.
– Det gäller främst de som ligger i enkelrum. De är oftast väldigt sjuka och dom kan man hälsa på när man vill.

En begränsning finns dock.
– Vi ser helst att man bara är två besökare åt gången om det är många besök på platsen. Är man fler så får man gå i omgångar. Men finns det plats så är det ok om man är fler.

Insändarskribenten är glad idag.
– Min mor har kommit hem från sjukhuset nu. Men jag måste säga att svaret jag fick direkt var glädjande. Men det mest positiva var att de åtgärdade problemen direkt. Det lyfter jag på hatten för.

Läs insändaren.

Till arkivet