Nordjobb – En möjlighet för unga landskronabor

Jan Nilsson, ordförande i Föreningen norden i Landskrona var på plats på jobbmässan och informerade om Nordjobb, en chans att komma ut och jobba i Norden.
I går var det dags för Landskrona stads årliga Sommarjobbsmässa för unga på Puls Arena. På plats var många arbetsgivare från både Landskrona och grannkommunerna. Men det var inte bara arbetsgivare som presenterade sig. Så gjorde även Föreningen Norden i Landskrona som tillsammans med Nordjobb Danmark informerade om möjligheterna för unga att söka säsongsjobb i våra nordiska grannländer samt på Färöarna, Grönland och Åland. Och det dök upp många intresserade unga landskronabor.

På portalen Nordjobb kan unga (18-30 år) hitta och söka jobb inom många olika branscher, jobb som arbetsgivare från hela Norden lägger upp. Det handlar inte bara om jobb under sommaren, utan lediga säsongsjobb finns att söka året om. Nordjobb är en arena för unga som är intresserade av att jobba i ett annat nordiskt land. Unga som vill få nya erfarenheter och ta del av en lite annorlunda kultur än här hemma; som vill träffa nya vänner och få minnen för livet. Men Nordjobb är också en arena för arbetsgivare som vill ge intresserade unga från våra nordiska grannar möjlighet att prova på att jobba i Sverige.

Vi som var på plats, Amanda Nikander Nordjobb Danmark och jag från Föreningen Norden i Landskrona, blev mycket glada över det stora intresse vi mötte från unga landskronabor. Det var i stort sett hela tiden intresserade ungdomar framme hos oss. Det blev till många givande samtal, säger Jan Nilsson.

Det blev också tillfälle för oss att prata med arbetsgivarna. Nordjobb var man kanske inte så bekant med. Men helt klart väcktes ett intresse när vi förklarade vilka möjligheter som Nordjobb kan öppna upp för arbetsgivare. Så vi ser fram emot att fler unga landskronabor tar vara på möjligheten att jobba i våra nordiska grannländer, säger Jan Nilsson.

Och vi ser också fram emot att fler unga från våra nordiska grannländer får möjlighet att jobba i Landskrona, avslutar han.

Nordjobb har funnit i snart 40 år och är ett samarbete mellan näringsliv, Nordiska ministerrådet och Föreningen Norden i de olika nordiska länderna.

Amanda Nikander på Nordjobb Danmark med några intresserade ungdomar.
Till arkivet