Pop-upp-café på Gamla Kyrkogatan

Tilda Andersson serverar hembakat på pop-up caféet på Gamla Kyrkogatan 14.
Den lilla lokalen på Gamla Kyrkogatan som tidigare bland annat inhyst ett galleri har stått tom i dryg ett år. Men i veckan har det rått febril aktivitet och på fredagen stod det klart vad som var på gång. Thilde Andersson slog på förmiddagen upp dörren till sitt lilla pop-upp-café Tilde Erlingsdotter.

Det är smått och mysigt. Förutom ett par bänkar utomhus så är där 14 sittplatser inne i lokalen och doften av kaffe sprider sig. På ett par tallrikar lägger hon upp bakverk till en gäst.
– Allt är hembakat av mig. Till det kan man dricka kaffe, alkoholfri glögg eller annan dryck. Den är dock inte hemmagjord, säger Thilde Andersson och skrattar hjärtligt.

Företaget Thilde Erlingsdotter är helt nytt.
– Jag har jobbat inom restaurang och fik tidigare men det har alltid varit en dröm att ha något eget och det har jag nu, säger hon och berättar om sin affärsidé.
– Det är alltid stressigt runt jul. Därför vill jag bjuda in till lite lugn och ro. Man kan fika här men även köpa en gå-bort-present eller en blomma.

Tanken är att köra pop-upp-caféet ett par veckor.
–  Jag har den här lilla myshörnan öppen fram till jul. Sen får vi se om jag skapar något nytt längre fram.

Öppettiderna är 11-18 på vardagar och 11-15 på lördagar.

En lugn och mysig stund i juletid bjuder Thilde Andersson in till och redan under de första timmarna hade flera kunder hittat till det tillfälliga caféet.
Till arkivet