Lejonet klara för Juniorettan

IF Lejonet har nått sin största framgångar på många år efter att klubbens J20-lag kvalificerat sig för spel i juniorettan i ishockey.

IF Lejonet J20 har tagit steget upp i Juniorettan. Med en mix av spelare som varit klubben trogen från de första skridskoskären till spelare som tillkommit har laget visat att med kämpaglöd kommer man långt.
–  Framförallt tycker jag att laget har ett fantastiskt driv. Killarna viker inte ned sig och gruppen är oerhört stark, säger Magnus Hermansson, huvudtränare.

Lejonet tog sig till Juniorettan via en andraplats i höstens serie sedan man besegrade Jonstorp på bortaplan i en helt avgörande match.

Nu väntar tuffa matcher mot nytt motstånd samt långa resor i en serie som innehåller Vita Hästen (Norrköping), HC Dalen (Jönköping), Kalmar, Stenungsund, Skövde, Alvesta, Hanhals, Tranås samt Kristianstad.  De sistnämnda har Lejonet mött och har koll på.
Jag känner inte till så mycket om övriga lag. Tranås har vi mött i en försäsongsmatch, säger Magnus Hermansson.

Serien pågår fram till slutet av februari nästa år och det gäller att sluta topp 7 för att få kvalspela om en plats i J20 Region Syd till nästa säsong.

Premiär
På lördag klockan 15:45 spelas premiärmatchen hemma i Karlslundshallen när Vita Hästen kommer på besök.

– Kul med Hästen i premiären som är ett anrikt hockeylag, säger Magnus Hermansson.

Till arkivet