60 år i fartygens tjänst

Göran Wramfelt började sin utbildning till skeppsmäklare för 60 år sedan, på fredag fyller Landskronaprofilen 80 år.
Vi noterar att skeppsmäklare Göran Wramfelt fyller 80 år på fredag.

Göran Wramfelt är född i Landskrona men tillbringade skoltiden i Tyringe, Perstorp och Hässleholm. Efter fullgjord värnplikt och instruktörsutbildning vid T4 i Hässleholm återvände han till Landskrona.

Väl tillbaka i staden började han i sin farbrors, William Wilhelm Wramfelts skeppsmäklerifirma Wm Wramfelt, som stod för utgivning av ”den blå boken”, The Shipbrokers´ Register som William startade 1926.

Mellan 1963 och 1970 utbildades Göran Wramfelt till skeppsmäklare i Tyskland, England och Norge. Han övertog verksamheten 1974 under namnet Wramfelt Maritime AB. Utöver detta bolag äger han idag även Curla.nu. Han är även engagerad som styrelseordförande för Landskrona Shipagents AB samt som ordförande i Häljarps Byalag.

Göran Wramfelt har alltid varit väldigt idrottsintresserad och hunnit med fotboll, handboll, tennis , golf och ishockey. Dessa har idag fått lämna plats för ett stort konstintresse där han bland annat via Stiftelsen Wille och Valborg Wramfelts släktfond, donerat en hel del konstverk för utsmyckning till Landskrona Stad. Det senaste är ”Havets Väsen” i Carrara marmor som står i Teaterparken, skapat av skulptören Antonio Pasquini.

Uppvaktningen i samband med hans födelsedag firas med öppet hus, fredag den 8 december på Lilla Strandgatan 19 i Landskrona från klockan 12:00-16:00

Till arkivet