Lång tävlingsdag i Halmstad

Då tävlingsdagen var extremt lång blev det en liten tur in till centrala Halmstad för lite mat i magen och en sväng på gågatorna i vintersolen för Engla Gustavsson, Blanka Strandsjö, Daria Koroleva och Jenny Engdahl.
Höstpokalen Syd, är en lagtävling i rytmisk gymnastik och den arrangerades i Högskolehallen i Halmstad under lördagen. På plats fanns en liten trupp från Landskrona.

Hela 20 lag hade anmält sig och samtliga kom till start, så det blev en lång tävlingsdag i den något svala hallen.

Varje lag genomförde sex program som fördelades på mellan 3 – 6 gymnaster.
– Landskrona Kvinnliga GF ställde upp med ett lag bestående av de tre gymnasterna Engla Gustavsson, Blanka Strandsjö och Daria Koroleva. De tre flickorna genomförde två program var, berättar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

– Engla visade valfritt program i fristående med fin inlevelse och säker attityd samt tunnbandsprogram till musik ur ”Mästerkatten i stövlar”. Blanka körde tunnband till tangomusik med stor inlevelse och ett vackert bollprogram till musik ur filmen ”Romeo och Julia”. Avslutningsvis genomförde Daria tunnband på ett fint sätt och ett kägelprogram helt utan att tappa käglorna en enda gång, redogör Jenny Engdahl.

Verkligen en kul tävling att få se tre talangfulla gymnaster jobba hårt för varandra och lagets totalpoängen. Resultatet av dagen blev en fin sjätteplats. Vann gjorde GF Energo från Göteborg.

Blanka Strandsjö, Engla Gustavsson och Daria Koroleva på tävlingsgolvet i Halmstad.
Till arkivet