70-100 nya jobb när Alfa Laval etablerar på Kronan

Alfa Laval vill etablera en ny anläggning i Landskrona. 70 till 100 nya jobb kan skapas. Pressbild: Alfa Laval.
Alfa Laval vill etablera sig på företagsområdet Kronan i Landskrona. Det framgår av ett pressmeddelande från Landskrona stad som nådde redaktionen vid lunchtid på tisdagen..

Alfa Laval vill köpa mark på företagsområdet Kronan för att bygga en ny anläggning. Alfa Laval räknar med att verksamheten kan innebära 70 till 100 arbetstillfällen. Ärendet ska behandlas på kommunstyrelsens sammanträde nu på torsdag den 23 november.

På torsdag ska kommunstyrelsen i Landskrona ta beslut i ärendet där Alfa Laval vill köpa drygt 42 000 kvadratmeter mark på företagsområdet Kronan för en framtida etablering i Landskrona.

Alfa Laval, som tillverkar produkter inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, har planer på att i slutet av 2025 påbörja bygget av en anläggning vid E6:ans södra avfart utanför Landskrona. För ett år sedan tecknades en avsiktsförklaring mellan Landskrona stad och Alfa Laval kopplat till markköpet.

Möjligheten att kunna förvärva mark i Landskrona ligger väl i tiden då vi expanderar vår verksamhet. Markområdet i Landskrona är attraktivt och nära E6, där vi har möjlighet att uppföra en byggnad som passar bra för vår typ av verksamhet. Vi har goda relationer till Landskrona stad och ser fram emot ömsesidigt givande samarbete även framöver, säger Patrik Källåker, vd för Alfa Laval Technologies.

Vi är stolta över att ett välrenommerat spjutspetsföretag, som finns över hela världen, väljer Landskrona. De senaste åren har vi haft en rad etableringar som kommer tillföra flera nya arbetstillfällen i Landskrona, som till exempel Dagab och Pågen. Detta är en fin fortsättning på den utvecklingen. Alfa Laval räknar med att deras verksamhet kan innebära 70 till 100 arbetstillfällen, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Markköpet ska behandlas i kommunstyrelsen den 23 november och i kommunfullmäktige den 11 december.

Till arkivet