Verk av Landskronabaserad konstnär gör PR för Kaurismäkis senaste film

Nina Slejko Blom har målat samtliga hundar som figurerat i den finske regissören Aki Kaurismäkis filmer. Nu blir motiven till vykort som kommer att användas i marknadsföringen av Höstlöv som faller. Foto: Pressbild
Vi noterar att den Landskronabaserade konstnären Nina Slejko Bloms verk används i marknadsföringen av den finske regissören Aki Kaurismäkis nya film Höstlöv som faller.

2009 målade Nina Slejko Blom en serie målningar där hon porträtterade alla de hundar som figurerat i den finske stjärnregissören Aki Kaurismäkis filmer. Projektet ställdes ut flera gånger och sedermera fick internationell press nyss om verket och artiklar skrevs. I samband med marknadsföringen av Kaurismäkis nya komedi- och dramafilm Höstlöv som faller kontaktade distributionsbolaget MUBI konstnären och i samarbete har de nu producerat en samlarupplaga vykort av hennes bilder och denna kommer användas i den internationella marknadsföringen av filmen.

Nina Slejko Blom är en internationellt verksam Slovensk/Svensk samtidskonstnär som har gjort flera hundra utställningar på relevanta institutioner världen över. Slejko Blom är utbildad på Konstakademin i Ljubljana (BFA i måleri 2006), Slovenien, samt på HDK-Valand, Göteborgs Universitet (Master i Fri Konst 2009). Slejko Blom driver också CAC Bukovje/Landskrona tillsammans med Conny Blom.

Vill du veta mer om Nina Slejko Bloms hundvykort och kanske rent av beställa ett set av den limiterade upplagan så finns mer information på: https://www.instagram.com/p/CzwfVI8ruqt/?img_index=2

Nina Slejko Bloms målning av en av Aki Kaurismäkis hundar, Foto :Pressbild

Nina Slejko Blom. Foto: Privat,
Höstlöv som faller vann jurypriset i Cannes 2023. En film om två ensamma främlingar som möts i natten på jakt efter livets första, största och enda kärlek. Men mycket står i vägen för lyckan. Vardagens alla vanliga små och stora hinder förstärks av sådant som alkoholism, borttappade telefonnummer och att inte ens veta varandras namn. Och visst har man fått med en hund även på filmaffischen.
Till arkivet