Galleri Direkts premiärkonstnär tillbaka

Susanne Wärn-Persson är tillbaka på Galleri Direkt på Gamla Kyrkogatan. FOTO: MATAS GRIGALIUNAS.
Susanne Wärn-Persson var den första att ställa ut på Galleri Direkt. Det var i samband med gallerinatten i maj i Landskrona 2019 som konstnären ställde ut. Och nu, drygt fyra år senare, är hon tillbaka på galleriet på Gamla Kyrkogatan 21. Besökarna får följa med på konstnärens resa från start till nu. Vernissagen äger rum imorgon, lördagen den 18 november.

Det är en färgsprakande utställning som visas upp på Galleri Direkt under en dryg vecka. På väggarna hänger allt från kvinnoansikten till abstrakt konst.
– Det är lite där jag är nu, på det abstrakta, även om jag får abstinens och målar figurativt regelbundet, säger konstnären och skrattar.

Under ett par år drev Susanne Wärn- Persson Galleri Lilla Paris på Gamla Kyrkogatan.
– Då hade jag en naturlig plats att visa upp min konst på. Men fastigheten såldes och då valde jag att flytta. Därför ska det bli extra kul nu att ha en ordentlig utställning.

Idag har hon sin ateljé hemma i köket på Pilåkersgatan. Hon hoppas dock på en bättre lösning inom kort.
– Så är det. Jag har ett par lokaler på gång. Det är nästan ett måste med mer plats. Jag gillar att måla större tavlor och då krävs det utrymme.

Vernissagen äger rum på lördag den 18 november. Och då kommer såklart konstnären att vara på plats.
– Jag kommer att köra lite som jag gjorde på Lilla Paris. Det blir tårta och allt annat som hör en vernissage till, säger Susanne Wärn-Persson och skrattar.

Om det vill sig väl så kommer anledningen till att Susanne Wärn-Persson började måla att finnas på plats på lördagen. Allt började nämligen med att hennes dotter flyttade utomlands.
– Jag blev mer eller mindre desperat. Men det landade i att jag började måla och nu står jag här och lever på min konst. Det är märkligt. Och jag är överlycklig över att dottern är hemma i Sverige och hälsar på. Det blir hennes första vernissage med min konst.

Lördagens vernissage är mellan klockan 12 och 16.
Övriga öppettider är måndag-fredag klockan 14-17 och lördag-söndag 11-14.

Susanne Wärn-Persson har nära till det stora skrattet. FOTO: MATAS GRIGALIUNAS.
Till arkivet