Byggstart på Västerpark

Stadsbyggnadschef Johan Nilsson, Joakim Sander, vd HSB Landskrona och Linda Törner, projektchef på Granitor tar det första spadtaget till Västerpark. Foto: Pressbild
Nybyggnationen av bostäder har bromsats upp kraftig på grund av den ekonomiska krisen. HSB och Granitor bryter dock mönstret. På torsdagen togs det första spadtaget i Brf Parkhusen, det vill säga på den i folkmun kallade Kumlatomten. Och till månadsskiftet drar arbetet igång på allvar.

Projektet omfattar 32 bostadsrätter i form av radhus och gatuhus med antingen egen trädgård eller balkong. Preliminär inflyttning beräknas till första kvartalet 2025.
– Parkhusen är ett projekt som vi är väldigt stolta över och vi ser fram emot att välkomna de första inflyttarna, säger Joakim Sander, vd HSB Landskrona.

Gemensamt för alla bostäder är en hög standard när det gäller materialval.
– De är genomgående och det är öppet mellan det funktionella köket och vardagsrummet, för att skapa generösa sällskapsytor men också för att locka in mer ljus, säger Sven Andersson, projektledare på HSB.

Radhusen har både uteplats på framsidan och en liten trädgård på baksidan
– Det betyder att du kan njuta av solen hela dagen.

Byggentreprenörer är HSB Landskrona och Granitor.
– Det känns fantastiskt att äntligen vara igång med Parkhusen och få möjligheten att färdigställa och läka kvarteret Västerpark, säger Johan Svedström, affärschef på Granitor Properties.

Till arkivet