Spara pengar och rädda miljön

Dyra elräkningar och ständiga påminnelser om att man ska vara mån om miljön gör att många ser över sitt uppvärmningssystem i bostaden. Därför bjuds villaägare, bostadsrättsföreningar, företagare med flera till ett digitalt seminarium om effektiva uppvärmningssystem.

Landskrona stad bjuder i samarbete med Landskrona Energi, Svenska Kyl & Värmepumpföreningen och stadens energi- och klimatrådgivare in villaägare, bostadsrättsföreningar, företagare med flera till ett digitalt seminarium om effektiva uppvärmningssystem. Seminariet hålls på Internet via Teams den 21 november.
– Ett effektivt uppvärmningssystem i ditt hus gynnar både plånboken och miljön. Ungefär 80 procent av ett hushålls energikostnader går till uppvärmning och varmvatten, vilket gör att valet av en effektiv och energisnål värmekälla kan minska dina energikostnader rejält, säger Laurent Serrure, miljöstrateg på stadens miljöförvaltning och förtydligar.
– Uppgradering eller byte av uppvärmningssystemet i ditt hus kan vara ett betydande steg mot en mer hållbar framtid samt ett sätt att spara pengar. Delta i seminariet för att lära dig mer om de olika alternativen och hur du kan dra nytta av bidrag för att göra övergången smidigare och kostnadseffektiv, säger miljöstrategen.

Det finns ett, sedan i somras, nytt bidrag för energieffektivisering tillgängligt för småhusägare.
– Från och med den 3 juli kan småhusägare ansöka om bidrag för energieffektivisering om de har direktverkande el eller genom ett vattenburet distributionssystem som värms upp av el eller genom gasförbränning el- eller gasuppvärmt småhus. Detta initiativ syftar till att främja övergången till mer miljövänliga och kostnadseffektiva uppvärmningssystem.

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen kommer på seminariet att informera om olika typer av värmepumpar. Landskrona Energi kommer att presentera information om fjärrvärme och stadens energi- och klimatrådgivare kommer att ge råd om energieffektivisering.

Anmälan till seminariet görs senast den 21 november till laurent.serrure@landskrona.se eller 0418-47 31 97.

Läs mer här.

Till arkivet