Solrosor på Ven fixar pengar till Barncancerfonden

Lantbrukare Björn Ericsson på Ven erbjuder solrosor mot en slant till Barncancerfonden.
Björn Ericsson driver Tuna Jordbruk på Ven och i skrivande stund står det solrosor på fälten inne på ön. Där finns dock även skyltar som uppmanar passerande att skänka en slant till Barncancerfonden. Och faktum är att insamlingen har gått över förväntan.

Den stora turistsäsongen på Ven är över. Därför var Björn Ericssons fru Camilla Ericsson skeptisk över målet att försöka dra in 10 000 kronor.
– Det kändes väl mycket men det visade sig att jag hade fel. Det tog inte lång tid innan vi var uppe i 10 000 och mer därtill, säger hon och skrattar.

Idén till insamlingen fick Björn Ericsson på båten mellan Ven och fastlandet.
– Jag såg det i en Facebook grupp som heter spannmålsbönder och då tänkte jag att om dom kan så kan vi, säger lantbrukaren.

Insamlingen  pågår under hösten men Camilla Ericsson hoppas på att summan kommer att stiga rejält redan till helgen.
– Vi ger ett litet bidrag för ett viktigt ändamål. Det blir förhoppningsvis mer pengar redan under helgen, säger hon och syftar till att besökare på ön passerar det stora fältet med solrosor.
– Det finns en skylt vid fältet med solrosor vid cykelstigen vid semesterhemmet. Man plockar helt enkelt en solros och sen swishar man direkt till barncancerfonden. Det är enkelt. Det finns en QR-kod som gör det busenkelt.

Nu är det så att man inte behöver åka in till Ven för att hjälpa Björn och Camilla med deras insamling. Det går lika bra att skänka en slant, liten eller stor via länken här.

Till arkivet