Nybildad musikförening arrangerar välgörenhetskonsert – Unplugged for Ukraina

Musikföreningen JAM Landskrona, här representerade av Rebecka Kainulainen och Göran Andersson planerar som bäst för Musikbidraget - Unplugged for Ukraina.
En stor del av stadens artister kommer ännu en gång att genomföra en välgörenhetskonsert. Den här gången är det den nybildade ”Musikföreningen JAM Landskrona” som står som arrangör tillsammans med Restaurang Mythos och Sensus.

Jag gick en tid och funderade på att bilda en musikförening och när jag presenterade idéen för några vänner fick jag napp direkt, säger Göran Andersson.

Rebecka Kainulainen, Björn Nilsson, Lars Odeholm och Göran Anderssom träffades på Sensus och diskuterade idéen.
– Vi insåg direkt fördelarna med att en musikförening står som arrangör istället för en enskild person. Direkt sattes arbetet i gång med registrering av föreningen.  ”Musikföreningen JAM Landskrona” är därmed verklighet, säger Göran Andersson glatt.

– Vi är i uppstart fortfarande vilket innebär att än så länge har vi inget bankkonto, medlemskort eller någon lokal att hålla möten i men det kommer efterhand. Det viktigaste är att låta musiken och sången i Landskrona får göra nytta både för publik och artister och ibland som välgörenhet.

Det första arrangemanget musikföreningen gjorde var att vara delaktiga i ”Bluesbidraget”.

På lördag är det dags för föreningens första egna större elddop, ”Musikbidraget – Unplugged for Ukraina”.
I Landskrona finns det väldigt många som mer än gärna ställer upp helt ideellt vilket vi är enormt glada för. Vid detta tillfälle har vi valt att rikta in oss på mer akustiska inslag. Varje artist/grupp får göra en till fyra låtar och därefter kommer nästa och nästa och nästa, berättar Göran Andersson och berättar mer om upplägget och tankegångarna inför lördagens konsert.

För detta arrangemang som vi döpt till ”Musikbidraget – Unplugged for Ukraina” kommer insamlingen att gå till Unicefs arbete för de krigsdrabbade barnen och deras familjer i Ukraina.

Alla våra konserter vi arrangerar som har ordet ”bidraget” i sig har ett syfte att göra gott för någon annan. ”Bluesbidraget” samlar in pengar till cancerfonden och har hittills spelat in över 69 000 kronor.

”Musikbidraget – Unplugged for Ukraina” kör i gång klockan 19.00, lördagen den 9 september på restaurang Mythos.
– Det kommer att bli en värdefull kväll för både publiken och artisterna men framför allt för Ukrainas barn
, avslutar Göran Andersson, ordförande i Musikföreningen JAM Landskrona.

Redo att inta scenen på Mythos är:

 • Jonald Flores
 • Felice Jonven
 • Trinity
 • Spice Duo
 • Janneca Andersson
 • Greef
 • Cecilia Holmstrand Duo med Pero Bergman på gitarr
 • Emil Bogdanov och Tanja Frandsen
 • Vilja och Skip Skeppstedt
 • Hamdi Goxhuli
 • Med flera artister…

Vill du veta mer om Musikföreningen?
Besök föreningens hemsida https://musikforeningenjam.wixsite.com/landskrona

Greef har allt från Samantha Fox till Joy Division på repertoaren. På lördag vet vi vilka låtar han valt att plocka upp denna gång.
– Det händer väl inte längre så ofta att jag delar med mig av min rödvinspoetiska, alternativa Americana så det är ju ett litet tillfälle att ta del av mina alster. Det blir både eget och någon omgjord cover. Dessutom är en uppsjö av andra fantastiska artister från stan på plats och spelar för ett gott syfte så det finns ju all anledning att titta förbi, kan jag känna, säger Mikael ”Greef” Öhrn.

Till arkivet