Kommunen finner sig i domslut

Foto: Julie Viken
I veckan skrev vi att omsorgsnämnden i Landskrona fått bakläxa av Förvaltningsrätten i Malmö. Detta sedan rätten gett en Landskronabo rätt till bistånd avseende medicinhantering. Tidigare har nämnden överklagat domslut som gått emot dem. Denna gång väljer man att följa domen.

Det hela handlar om en Landskronabo som ansökte om så kallat boendestöd. Personen fick avslag av omsorgsnämnden då hen även inkluderat att det behövdes hjälp med medicinhantering. Behovet förelåg men det rymdes inte inom ramen för boendestödet ansåg kommunen som nu fått bakläxa av Förvaltningsrätten.

Vid ett möte i omsorgsnämndens arbetsutskott på onsdagen var frågan uppe på dagordningen och det beslutades då att nämnden inte skall överklaga domen.  Frågan är då om det finns liknande avslag som nämnden gjort tidigare men som sedan inte överklagats av den sökande?

Vi har inte generell statistik utan varje ärende är ett unikt ärende och prövas individuellt utifrån sökt behov, svarar Annette Lindberg Mohlin, (L) ordförande i omsorgsnämnden.

Läs mer: Förvaltningsrätten ger omsorgsnämnden bakläxa

Till arkivet