När bluesen bidrar

Shades var först ut när Bluesbidraget gick av stapeln i lördagskväll. Foto: Göran Andersson
För sjunde gången stod banden klara att underhålla publiken i sommarvärmen på Restaurang Mythos gård.

Först ut på lördagskvällen var Shades från Lomma. Helena Olsson, Christer Eklund, Jakob Perry, Hampus Mattsson och Palle Hansen debuterade i Bluesbidragssammanhang.
– Stort tack till bandet för att de med soft blues så fint inledde Bluesbidraget. Så här ska en trevlig kväll startas, säger Göran Andersson.

Lonesharks som består av Lars Odeholm, Jonas Bylund, Anders Levén, Johan Ek och Micke Wallén tog över stafettpinnen och som vanligt svängde det rejält när de kom loss.
– Ett mer kompetent band får man leta länge efter. Helt enkelt världsklass.

Spicy Rooster som är en blandning av Red Rooster och Spice Duo körde på därefter.
– Vi blandar upp bluesen med en och annan rocklåt. Det passar alldeles utmärkt, tycker Göran Andersson och får medhåll av resten av bandet.

 Dora Tuomainen, Peter Cemjack, Nichlas Olsson, Pelle Wannergren, Tommy Borgström och Göran Andersson passade också på att hylla Tina Turner som ganska nyligen tyvärr lämnat jordelivet.
– Del gjorde vi med ”Tearing Us Apart” som hon gjort tillsammans med Eric Clapton och med ”Steamy Windows”, berättar  Göran Andersson.

Allra sist efter nio år i träda var det dags för Road Rider Band att avsluta kvällen. Göran Lindell, Pelle Wannergren och Göran Andersson (ny basist i gruppen) öste på för fullt. Här spelades både gammal blues men också rockklassiker som Be Bop De Lux ”Rocket Cathedrals” och Sky High ”Boogie For Peace”.


Bluesbidraget gör vi tillsammans!
Göran Andersson är noga med att betona vikten av lagarbetet runt Bluesbidraget.

Lars Odeholm och jag arrangerar denna kväll en gång per år. Vi gör det för att på vårt sätt bidra till cancerforskning. Jag kan helt enkelt konstatera att utan Lars Odeholm hade detta inte funkat. Han är den som kan tekniken, fixar utrustningen och är hela tiden lugn och positiv. Jag vill passa på att ge Lars en stor eloge!, säger Göran Andersson och fortsätter.
– Jag vill också säga att de musiker som hjälper till före och efter med alla tunga förstärkare är en ovärderlig hjälp. Det är en hel del slit för att få allting att fungera. Extra tack till er!  Till sist vill jag rikta ett jättestort tack till alla band som ställer upp helt gratis, till Mythos ägare och personal och självklart till alla som bidragit till vår insamling. Bluesbidraget gör vi tillsammans!

Lonesharks, så otroligt tajta. Foto: Göran Andersson.
Spicy Rooster. Foto: Tommy Nordqvist.
Efterlängtad comeback av Road Rider Band. Foto: Jöran Nielsen.

Fler bilder från Bluesbidraget 2023 hittar du på: https://sammelsuriumband.se/galleri/

Blusbidragets insamling på cancerfonden hittar du på https://www.cancerfonden.se/insamlingar/bluesbidraget-landskrona

Till arkivet