DEBATT - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Krav på motprestation för lön och pension!

Marko Huttunen jämför stadens ledande kommunalråden med de tre berömda aporna som varken, hör, ser eller säger något.
Artikelserien Tunneln och pengarna på HD.se (Landskrona Posten) har rört upp känslorna och ställer många frågor. Marko Huttunen är en av många som reagerat. I en debattartikel rekapitulerar han över situationen och konstaterar kallt hur olika vi alla behandlas.

I Landskrona har melodin från den styrande Treklövern – som styrt i lite mer än 16 år nu – varit hårda tag mot de allra mest utsatta. Bygg gärna i vår kommun, men inte hyresrätter, för sånna vill vi inte ha! Flytta gärna hit, men inte om du är bidragstagare eller låginkomsttagare. Flytta istället gärna härifrån om du är bidragstagare eller låginkomsttagare. Om du är bidragstagare så ska vi jaga dig och ställa krav om motprestation för bidrag. På olika forum med koppling till Landskrona har det piskats upp en stämning där landskronabor framfört allehanda uppfattningar om vad bidragstagare ska göra för att få sina bidrag.

Under förra årets varmare månader sköttes vegetationsröjning inom kommunen ofantligt dåligt. Intill rondellen vid DSV och Räddningstjänsten växte det så mycket att vegetationen utgjorde en trafikfara. Utmed kustlinjen växte vegetationen så att det inte längre var den stolthet vi vill känna för Linjen. Överallt i kommunen växte det för mycket och det sköttes dåligt. På nätet haglade de kreativa lösningarna. Skicka ut bidragstagarna för att röja vegetation. Och passar inte det så kan de städa gator eller tvätta på kommunens tvätteri. Hetsa, jaga och piska!

Och nu har det åter seglat upp till ytan att kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg (L), har fullständigt överöst Christian Alexandersson, projektledare för Europaspåret, med pengar i överflöd. Torkild räknar inte timmar eller pressklipp eller levererade rapporter, utan det handlar om ett ”resultatorienterat arbete”. Krav på motprestation? Icke sa Nicke!

Kommunens andreman, Torbjörn Brorsson (M), har varit kritisk, men slår delvis ifrån sig när det kommer till ansvarstagandet. Till Landskrona Posten sa han att han ”ville inte springa runt och fråga om allting”. Nej, det är klart. Sanningen gör ont att höra, så det kan jag förstå. Han ville inte höra något. Kommunens tredjeman, Elvir Mesanovic (MP) säger att han inte ”sett något avtal”. Han ville inte se något. Och Torkild Strandberg, som har kritat på avtalen har inte sagt något. Han ville inte säga något. Likheten är slående mellan de tre ledande kommunalråden och de tre berömda aporna som varken, hör, ser eller säger något.

Vi kanske skulle vända på det. Kanske borde vi behandla bidragstagare med samma ödmjukhet och överseende som vi behandlar Christian Alexandersson? Inte räkna timmar med piskan, utan istället rikta in oss på att vara resultatorienterade? Det viktigaste är väl kanske målet, att komma ifrån bidragsberoende, inte att räkna timmar när de röjer vegetation? Människor ska behandlas utifrån samma principer! Annars kan vi göra det enkelt, när det är tomt på stadshuset i sommar, så är Christian Alexandersson välkommen ut i stadens parker och grönområden för att vegetationsröja – för det har han mer än bra betalt för. Låt svetten lacka!

Marko Huttunen

Läs mer:
Artikelserien Tunneln och pengarna på HD.se (Landskrona Posten)

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com.
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.

Bifoga en bild till din debattartikel samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag. Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg.

Till arkivet