Klassisk satir på teatern

På söndag blir det aktuell politisk satir på Landskrona Teater när Teater Halland ger Djurfarmen.
Djurfarmen är George Orwells satir om den korrumperande makten och historien om en revolution som gick fel. På söndag, den 7 maj ger Teater Halland pjäsen på Landskrona teater.

Det är regissören Anna Sjövall och scenografen Charlotta Nylund som med hjälp av Teater Halland skepnad ger en halsbrytande föreställning där den humoristiska ensemblen ger en kusligt aktuell föreställning.

Handling:
Mr Jones på Manor Farm är så lat och full att han glömmer att mata djuren, vilket får till följd att en revolution bryter ut. Under grisarna Napoleons och Snowballs ledarskap, tar djuren över. Med löftet att eliminera alla fruktansvärda orättvisor på bondgården, organiseras den nyinstiftade ”Djurfarmen” som ger fördelar till alla som går på fyra ben. Under tidens gång korrumperas rebellernas idéer och glöms sedan bort. – Då uppstår något nytt och oväntat.

Oskar Anesten på SVT:s kulturnyheter skrev bland annat följande efter premiären tidigare i år.
”Positivt är hur Teater Halland sätter fokus på den totalitära maktens bruk av språket, hur sanning förvrids till lögn med ordvalens lätta glidning. George Orwell blev ju högaktuell när begreppet ”alternativa fakta” användes för att rättfärdiga en vanställd verklighetsbeskrivning.

Medverkande:
Hampus Anveden, Veronica Dahlström, Petter Heldt, Iskra Kostic, Peter Lorentzon och Åsa Persson.

Arrangör: Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern

Biljetter säljs via Tickster.

Till arkivet