Landskronakonstnärer ställer ut på Hanksville Farm

Påsken går i konstens tempel på Hanksville Farm i Torrlösa. Tre av konstnärerna som ställer ut är från Landskrona. Foto: Pressbild
Till påskhelgen kör årets största konsthelg igång. Det är dock inte bara den traditionella Konstrundan som går av stapeln. Tolv konstnärer från Svenska Konstnärsförbundet, Region Syd, varav tre från Landskrona, ställer ut på Hanksville Farm i Torrlösa med start på långfredagen.

Fredagen den 7 april  klockan 11.30, invigs utställningen av Ann Wirenstedt Nilsson från Hanksville Farm, då är även konstnärerna på plats.
– Utställningen, som är gratis för besökarna, håller öppet under hela påskhelgen och bjuder på det mesta för konstälskaren. Oljemålningar, akryl, akvarell, mixed media, äggoljetermpera, glaskonst och keramik. Alla utställare har många års erfarenhet och håller hög klass, säger Hjördis Thelander, en av tre konstnärer från Landskrona.

Under utställningsdagarna blir det sång, musik, dikter och Pop-Up-events av olika slag.
Trubaduren och konstnären Ann Ekelund underhåller med visor och allsång på lördagen. Övriga dagar blir det Pop-Up-events med bland andra Roland Thott Dahlström, diktare och trubadur samt författaren Aila Lundquist. Dessutom kommer några unga poeter från Kvarnby Folkhögskola i Malmö och skriver dikt och prosa med inspiration av utställningens konstverk.
– Förutom detta så berättar jag om VedicArt ”Konsten och livet i 17 principer”, säger Hjördis Thelander.

Även Jonni Ekdahl är från Landskrona.
– Här ska det bli ”Hanksville i skuggan av New York, skojar konstnären, som själv ställt ut ett par gånger i USA och som under påsken ställer ut såväl på Hanksville Farm som på ArtExpo i NewYork.

Hanksville Farm håller öppet mellan 11-17 under långfredagen, lördagen, och söndagen samt på annandag påsk mellan 11 och 16. Caféet och Bistron serverar fika och enklare rätter under alla utställningsdagarna. Lokalerna är anpassade för besökare med funktionsvariationer.

Utställare
Förutom Hjördis Thelander och Jonni Ekdal så ställer Landskronakonstnären Marie von Sparr ut på Hanksville Farm.

Övriga utställare är Anne Mone Eriksen, Ann Ekelund, Jan-Åke Kristoffersson, Ulla Pieterek, Eva Axelsson, Birgitta Lindelöf, Gunilla Thellmark, Marianne Malla Månsson och Anita Persson.

Till arkivet