Ödeläggaren med Maria Kulle

Ödeläggaren av Christina Herrström med Maria Kulle på scen. Foto: Sören Vilks
Stadens riksteaterförening bjuder i veckan in till en fängslande dramatisering av Christina Herrströms uppmärksammade bok, Ödeläggaren, med Maria Kulle på scen.

– Nu är det dags för en ruskigt spännande pjäs med Maria Kulle. Det är Riksteatern som dramatiserat Christina Herrströms uppmärksammade bok ”Ödeläggaren”, säger Cecilia Kraitiss, ordförande i Landskrona Musik & Teater och hälsar publiken varmt välkommen till Landskrona teater på onsdag kväll.

Pjäsen bygger på en sann historia.

En dag knackar det på Christinas dörr och där står en man hon är ytligt bekant. I handen har han en påse med tillhörigheter – och sin sexåriga son. De saknar bostad och kanske kan Christina hjälpa dem? Mötet visar sig vara ödesdigert. Mannen och sonen flyttar in och tre år senare har Christina kastats ut i fattigdom och tvingats lämna sin bostad. Hur kunde det gå så här?

På scen ser publiken skådespelaren Maria Kulle, välkänd för en mängd älskade roller på teater, film, och tv, bland annat i Fröken Frimans krig.

– Det är ruskigt bra, upprepar Cecilia Kraitiss och tipsar att biljetter finns att köpa via Tickster.

Till arkivet