Från Nashville till Landskrona med Sara Parkman

Sara Parkman kommer till Landskrona teater den 31 mars. Foto: Fredrika Eriksson
Med en dryg vecka kvar till Sara Parkmans spelning på Landskrona teater kunde man igår se artisten som gäst på Jills veranda i Nashville på SVT. Vad inte alla känner till är att hon faktiskt tillbringat en del tid även i Landskrona.

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn.

Tre soloalbum senare rör hon sig lika obehindrat mellan rejv- som folkmusikfestivaler och folkkära tv-program. Oavsett om det sänds från Skansen eller som igår från andra sidan Atlanten. Förhoppningsvis får Landskornapubliken höra hennes Wicked Game- version.

Det blir premiär för oss i Landskrona, men en period i mitt liv var jag där mycket eftersom en nära vän bodde i ett fint gammalt hus, säger Sara Parkman till Landskrona Direkt.

Nu återvänder prästdottern från Härnösand till Landskrona. och hon har bra koll på staden.
Det är rolig trivia att askan efter Joe Hill är inmurad i Folkets hus, säger hon.

När hennes senaste album ”Eros Agape Philia” gavs ut i oktober möttes det av översvallande recensioner. Nöjesguiden delade ut sitt allra högsta betyg och skrev: ”Det är folkligt, mystiskt, mäktigt och modernt”

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och – som på Manifestgalan tidigare i år – utsetts till årets bästa liveakt.

Till Landskrona teater, fredagen den 31 mars tar hon med sig:
Konrad Agnas – Trummor
Jennie Abrahamson – Keys, gitarr, sång
Felisia Westberg – Tramporgel, gitarr, sång

Biljetter köps via Tickster

Till arkivet