Insamling gav drygt 57 000 kronor

Medlemmar i Röda Korset samt politiker hjälptes i fredags och lördags åt att samla in bidrag till Röda Korsets Kris- och Katastroffond för Ukraina.
I samband med årsdagen av den eskalerande konflikten i Ukraina och Rysslands inmarsch mot Kiev genomförde Röda Korset Landskronabygden och Landskronas fullmäktigepartier en insamling till förmån för Röda Korsets hjälparbete i Ukraina.

Insamlarna fanns på plats vid nio olika ställen i kommunen under fredagen och lördagen. Sammanlagt inbringade insamlingen drygt 57.000 kronor, som nu kan skickas vidare till Röda Korsets Kris- och Katastroffond för Ukraina.

– Vi mötte ett stort engagemang för Ukraina och en förståelse för den extremt svåra situation som människorna där nu går igenom. Vädret var inte så vänligt mot vare sig insamlarna eller givarna, men det var inget hinder före vare sig gåvor eller samtal, säger Göran Nyström, ordförande i Röda Korset Landskrona.

– Det är en styrka för Landskrona att partiernas och Röda Korsets frivilliga kan genomföra en humanitär aktion i så gott samarbete som det varit. Det kan vi säkert återupprepa i framtiden.

– Slutligen vill vi betona att det inte är storleken på den enskilda gåvan som är det viktiga utan viljan att bidra. 10 kronor från en 14-årig flicka är lika fint som 500-lappen från den som har den möjligheten.

Till arkivet