Klarinettens Yngwie Malmsteen på teatern

Det blir konsert den 4 mars med Emil Jonason och Camerata Nordica på Landskrona Teater. Foto: Pressbild.
På lördag är det dags för kammarmusikens andra vårkonsert på teatern. Emil Jonason spelar Mozart och Lindström tillsammans med Camerata Nordica.

– Emil både förtrollar och trollar. Det blir garanterat en minnesvärd konsert, utlovar Cecilia Kraitiss ordförande i Landskrona Kammarmusikförening.

En rockstjärnas aura
Emil Jonason har av svensk, europeisk och amerikansk press omtalats som ”Klarinettens Yngwie Malmsteen”. Det har sagts att han har ”en rockstjärnas aura”, att han ”höjer ribban för vad som kan förväntas av en klarinett” och att han är ”en magiker som med sitt instrument bryter mot klassiska ideal”.

Emil Jonason har en omfattande konsertverksamhet över hela världen och under säsongen 21/22 turnerade han med Camerata Nordica Chamber Ensemble. Turnén gjorde stor succé och därför följs den nu upp med ett program tillsammans med hela orkestern.

Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester. Den håller internationell toppkvalitet och räknas som en av Europas främsta inom sin genre. Camerata Nordica är en del av Länsmusiken i Kalmar Läns Musikstiftelse. Utmärkande för orkestern är att den spelar utan dirigent och stående i en tät formation. Detta ger ensemblen en energi och ett samspel som tillsammans med en genomtänkt och kreativ programläggning blivit en del av orkesterns speciella identitet.

Emil kommer att framföra sitt eget arrangemang av Mozart klarinettkonsert omarbetad för stråkorkester, liksom den kritikerhyllade konserten för klarinett, stråkar och slagverk som hans fru, Emmy Lindström, skrivit. Camerata Nordica kommer också att framföra R. Scherdins briljanta arrangemang av Carmen Suite för stråkar och slagverk.

Till arkivet