Landskrona visar sitt stöd för Ukraina på årsdagen av invasionen

24 februari 2022 - Ukrainas flagga vajar framför Rådhuset i Landskrona i solidaritet med det ukrainska folket. Ett år har gått sedan den ryska invasionen och Landskrona stad har köpt in fler flaggor för att påvisa stadens stöd för Ukraina.
Den 24 och 25 februari kommer Landskrona stad att flagga med ukrainsk flagg på ett stort antal platser i Landskrona och byarna för att markera sitt stöd för Ukraina. Staden kommer också att låna ut flaggor till Landskronaföretag och Landskronabor som vill visa solidaritet med Ukraina.

För snart ett år sedan, den 24 februari 2022, invaderade Ryssland Ukraina. På årsdagen av invasionen vill Landskrona stad visa sitt stöd för Ukraina. Landskrona stad kommer att flagga med den ukrainska flaggan vid stadshuset, rådhuset, kommunala skolor och fritidsanläggningar den 24 och 25 februari. Dessutom har staden köpt in ytterligare ukrainska flaggor som lånas ut till företag och Landskronabor som vill manifestera för Ukraina. Flaggorna kan hämtas i Landskrona stads Kontaktcenter i stadshuset på Drottninggatan 7 från måndagen den 20 februari.

– När Ryssland invaderade Ukraina var det också en attack på vårt demokratiska Europa. Det är viktigt att vi i Sverige står upp för demokratiska värden och stöttar Ukraina i deras kamp, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Landskrona stad har sedan invasionen den 24 februari 2022 tydligt tagit ställning för att stötta personer som flytt från Ukraina till Landskrona. Landskrona stad är exempelvis en av bara 39 kommuner som erbjuder SFI (Svenska för invandrare) för flyktingar från Ukraina, trots att kommunen inte får något statligt bidrag för utbildningen.

Vi tycker att det är viktigt att människor som flyr från Ukraina till Sverige snabbt ska kunna få möjlighet att komma in i det svenska samhället. Då är språket en nyckel, säger stadsdirektör Carina Leffler.

Till arkivet