Eleine gör hemvändarspelning

Från vänster: Jesper Sunnhagen, Madeleine Liljestam och Rikard Ekberg Foto: ELEINE
Efter en hyllad turne tillsammans med finska Sonata Arctica med 36 spelningar i 16 olika länder så gör Eleine en sista akustisk metal spelning på hemmaplan den 18 februari på The Tivoli i Helsingborg.

Det är en imponerande höstturné som Landskronabandet Eleine nu ska avrunda i Helsingborg på klassiska The Tivoli. Det hela tog sin början med att bandet släppte EP:n Acoustic in Hell” i mitten av oktober och sedan åkte ut på en sjukveckors Europaturné tillsammans med power metal bandet Sonata Arctica.
– När vi blev tillfrågade av Sonata Arctica att följa med på denna vända så började det gedigna arbetet med att arrangera om en del av våra låtar till akustiska arrangemang. När pandemin gjorde att turnén blev ombokad ett år fram i tiden så valde vi dessutom att spela in låtarna och släppa dem som en spin-off grej! Mottagandet blev över all förväntan och turnén blev en succe!, berättar sångerskan Madeleine Liljestam i Eleine.

Det hela tog faktiskt avstamp i Landskrona men en intim och extremt exklusiv kväll på Matscenen. Här bjöds  en trerätters middag, meet & greet och en show för det mest inbitna fansen.
– Det var en speciell spelning! Den sålde slut väldigt snabbt och vi hade bjudit in Eleines följare först och sedan släppte det till allmänheten men då var spelningen nästan slutsåld.  Vi hade besökare från många olika länder. Till Landskrona flög det in fans från USA, Storbritannien, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Tyskland och Norge. Det var verkligen en intim och personlig spelning. Sedan efter spelningen så sadlade bandet om och förberedde sig på turnén, berättar Christian Hallworth, bandets koordinator.

Just hemkomna från Miami
Eleine har faktiskt precis återvänt till Landskrona från Miami där de spelade på världens största hårdrockskryssning ”70.000 tons of metal” mellan Miami och Bahamas.

Nu väljer bandet att framföra sina akustiska låtar en sista gång för att fira en lyckad turné men också att få erbjuda hemmapubliken samma upplevelse som resten av Europa fick ta del av.
– Turnén hade endast tre svenska datum; Göteborg, Stockholm och Östersund. Sedan vidare genom Norge och ut i övriga Europa. Det blev flertalet stopp i Tyskland, Spanien, Frankrike men även Polen, Ungern med flera länder. Det kändes synd att vi inte kunde spela i Skåne då vi kommer härifrån, så nu gör vi det önskemålet till verklighet, säger Rikard Ekberg, gitarrist och growler i bandet.

Efter spelningen på The Tivoli väntar lite ledighet i kombination med repor, för redan den 14 mars inleds sedan vårturnén i Schweiz. Se turnéplan nedan.

Någon ny spelning i Landskrona är tråkigt nog inte inplanerad.
– Just spelningar för Eleine i Landskrona lär dröja faktiskt. Då det är en internationell turnerande akt och siktet är inställt att spela utomlands, säger Christian Hallworth.

Med andra ord- Passa på!
Vad: Sista “Acoustic In Hell” spelningen
Var: The Tivoli i Helsingborg
När: 18 februari.2023 – Insläpp 19:00

Övrigt: Support från Karavan + Meet & Greet ingår med Eleine efter spelning

Mer info finns på: www.thetivoli.se/program

Turneplan våren 2023 – Kamelot/Myrath/Eleine/league of distortion tour starts

12.03.23 Prattlen Z7
14.03.23 FR Lille Splendid
15.03.23 FR Paris Elysee Montmartre
17.03.23 DE Cologne Essigfabrik
18.03.23 NL Den Bosch Mainstage
19.03.23 BE Brussels Le Madeleine
21.03.23 DE Hamburg Gruenspan
22.03.23 DK Roskilde Gimle
24.03.23 NO Oslo Sentrun
25.03.23 SE Gothenburg Trädgårn
26.03.23 SE Stockholm Berns
27.03.23 SE Malmö KB
28.03.23 FI Kuopio Circus
30.03.23 FI Lahti Finlandiaklubi
31.03.23 FI Tampere Pakkahuone
01.04.23 FI Helsinki Kultsa
02.04.23 FI Seinäjoki Rytmikorjaamo
04.04.23 EE Tallinn. Helitehas
06.04.23 PL Warsaw Progresja
07.04.23 CZ Prague Meet Factory
08.04.23 HU Budapest Barba Negra

Se videon inspelad på citadellet och få ett smakprov på hur Eleine låter akustiskt.

Till arkivet