Medaljer och rekord för Landskronaatleter

Marcus Ahl från Landskrona Atletklubb satte svenskt veteranrekord DM-tävlingar i Trelleborg.
Foto: Privat (Arkivbild).
Under lördagen åkte Landskrona AK:s lyftare till distriktsmästerskapen för seniorer i Trelleborg. Det var en blandning av ungt och gammalt som var med och lyfte.

Först ut var Emila Alexandersson och Tindra Svalenberg.
– Tjejerna slog nya rekord i både ryck och stöt, meddelar Patrik Helgesson från Landskrona Atletklubb.

Tindra Svalenberg klarade 26 kg i ryck och 32 kg i stöt. Totalt 58 kg, 5kg pers. Hennes resultat räckte till tre silvermedaljer i 49 kg:s klassen.

Emilia Alexandersson som tävlade i klassen över 55 kg:s klassen klarade 36 kg i ryck och 49 kg i stöt. Totalt 85 kg, 3 kg pers. Emilia kunde sedan ta emot tre guldmedaljer.

Nästa lyftare ut var Viktor Kirkegaard Svalenberg. Han klarade 42 kg i ryck och 53 kg i stöt.
– Han hade även ett bra försök på 56 kg i stöt men det gick inte hela vägen denna gången. Viktors resultat gav honom tre bronsmedaljer i 67 kg:s klassen.

Lite senare på dagen lyfte LAK:s två veteranherrar, Marcus Ahl och Patrik Helgesson.
– Bäst gick det för Marcus som klarade 100 kg i ryck och 125 kg i stöt vilket inte bara gav honom silvermedaljerna i viktklass 89 kg utan även att han satte nya svenska veteranrekord, säger Patrik Helgesson ödmjukt.

Lite sämre gick det för Patrik Helgesson själv som klarade 70 kg i ryck och 77 kg i stöt vilket resulterade i en 6:e plats i klass 81 kg.

Landskrona hade även med sig tre domare, Oscar Leo, Anna Helgesson och Jonas Donnerhag.

Sören Johansson som var huvudcoach under dagen var nöjd med lyftarnas prestationer och han ser fram emot nästa tävling om två veckor då Landskronas juniorer åker till junior SM i Borlänge.
– Lyftare, domare och ledare vill passa på att tacka Trelleborgs ABK för en fint arrangerad DM-tävling, avslutar Patrik Helgesson

Till arkivet