HSB Landskrona vill se ett mer hållbart BoIS

HSB Landskronas VD Joakim Sander skriver på ett nytt sponsoravtal med Landskrona BoIS. Allt under överinseende av Anders Lindforis för fotbollsklubben samt Patrice Lindahl HSB Landskrona.
HSB har sedan länge varit en av BoIS huvudsponsorer. De brukar dock villkordera sina pengar. I år gick hälften av det sexsiffriga beloppet till dam- och flickfotboll och detsamma gäller för 2023. Nytt är dock att BoIS under 2023 ska ta fram en hållbarhetsplan.

HSB var med att starta upp flick- och damfotbollen i BoIS. Detta gjorde man genom att öronmärka hälften av de sponsorpengar som betalades in till klubben.
– Vi är stolta över att vi var med att dra igång flick-och damfotboll i BoIS. Idag tränar drygt 75 tjejer fotboll. och även i år så ska hälften av våra sponsorpengar gå dit, säger Joakim Sander, VD för HSB Landskrona.

I år vill sponsorn även se att BoIS börjar arbeta mer hållbart.
– Nytt för i år är att dom som vi sponsrar, inte bara BoIS, ska ha eller påbörja ett hållbarhetsarbete. Under 2023 ska alltså BoIS arbeta fram en hållbarhetspolicy, säger Patrice Lindahl, administrativ och ledningsansvarig på HSB Landskrona.

Anders Lindfors är sponsoransvarig i BoIS och han menar att klubben har ett visst miljötänk men att man nu ska ta ett steg till.
– Det är klart att vi jobbar hållbart men nu ska vi se till att våra mål hamnar på pränt. Det är viktigt att allt följs upp, säger han.

Patrice Lindahl håller med.
– Det är viktigt att ha målen nerskrivna och att det som görs dokumenteras ordentligt. Det kan handla om mycket. Vad har man för gödning i gräsmattorna? Vad kör man för bilar? Vilket tvättmedel använder man? Var kommer kläderna från?, frågar sig Patrice Lindahl retoriskt.
– Även det som serveras vid olika evenemang ska vara hållbart. Vi måste alla hjälpas åt för att få ett hållbarare samhälle och därmed en bättre miljö och ett bättre klimat.

Att HSB firar 100-årsjubileum 2023 kommer också att märkas på IP.
– Vi kommer att sponsra en match för herrarna och en för damerna och vi vill att även dammatchen ska spelas på A-plan. Då kommer det att bli en hel del arrangemang, avslutar Joakim Sander.

HSB Landskrona fortsätter att stödja dam- och tjejfotbollen i Landskrona BoIS.
Till arkivet