Full rulle mot julen för Cityidrott

De senaste åren har Cityidrott varit en stor aktör när juletiderna närmar sig. Och så blir det även i år. Med start till helgen så kommer de att ha massor av aktiviteter i SEB:s gamla lokaler vid Rådhustorget. Men det händer mycket mer än så. Allt kommer att gå under devisen ”jul med Cityidrott”.

Cityidrott väljer att kasta om i sina aktiviteter under december och presenterar ”jul med Cityidrott”, med både julinsamling till behövande, klappjakt och gratis utlåning av inlines. Tvärtom-tomten, där barnfamiljer och privatpersoner har möjlighet att skänka leksaker till tomten som sedan doneras till behövande familjer i närområdet, har Cityidrott genomfört de senaste fem åren.
– I år öppnar vi återigen upp gamla SEB-banken intill Rådhustorget och förvandlar den till Cityidrotts tomteverkstad med olika julinspirerade aktiviteter under december månad fram till och med lille julafton den 23 december, säger Jonny Karlsson, projektledare för Tvärtom-tomten.

Han håller som bäst på att sätta ihop den gran som ska vara i centrum för alla julklappar som lämnas in.
– Jag tänker mig två högar med julklappar, säger Jonny Karlsson och förklarar.
Vi tror på valmöjligheten att välja att skänka sin leksak antingen till lokalt behövande familjer eller till familjer hemmahörande i Ukraina, en del kommer vi skicka ner till Ukraina och en del leksaker kommer vi kunna dela ut till ukrainska familjer som just nu bor i vårt lokala område så att även de ska få känna lite julkänsla. Vi hoppas att så många som möjligt kommer vilja skänka gamla leksaker till oss även i år, säger Jonny Karlsson.

Tomteverkstaden vid Rådhustorget kommer ha premiär under första advent på söndag den 27 november mellan klockan 10:00-16:00 och sedan ha öppet varje vardag klockan 14:00-17:00 samt på lördagar-söndagar mellan klockan 11:00-15:00 fram till den 23 december.
– Man kan skänka sina gamla leksaker, pussel och liknande men vi kommer inte kunna ta emot kläder eller gosedjur, säger Jonny Karlsson.

Han ser även fram emot fler aktiviteter i den före detta banklokalen.
– Precis som förra året så kommer vi att ha såväl pussel som bakning. I år kommer vi även att låta ungdomarna lira Fifa. Det är kul att kunna erbjuda.

Klappjakt i centrum
Under varje vardag i december till och med den 23 december kommer Cityidrott att arrangera sin stora Klappjakt där en julklapp kommer gömmas någonstans i Landskrona. För att få tag på ledtråden behöver man scanna QR-koden som finns på ett stort paket placerat i hörnet av Järnvägsgatan och Östergatan.
– Klockan 15:00 släpper vi en ledtråd via den QR-kod man skannar av och sedan har man 60 minuter på sig att försöka hitta julklappen som gömmer sig någonstans i Landskrona. Den första som hittar julklappen får behålla den och då är tävlingen slut. Så en ny jakt sker varje vardag och vi både tror och hoppas att detta kommer locka en hel del ungdomar att leta, säger Daniel GlantzPersson, projektledare för Klappjakten.

Inlines ersätter skridskor
Som vi skrivit tidigare så kommer det, på grund av höga elkostnader, inte att anläggas någon isbana utanför Karlslundshallen. Cityidrott har dock kommit på en ny idé. De kommer att ha utlåning av inlines i samverkan med Landskrona stad och Fritidsbanken där barn och barnfamiljer gratis får lov att låna inlines och åka på banan mellan klockan 14:00-17:00 varje vardag från och med måndag nästa vecka till och med den 22 december..
– Vi hoppas kunna sprida julkänsla utan att det tvunget ska vara med hjälp av skridsko och is och hoppas att många barn kommer tycka det är minst lika roligt att åka inlines. Vi kommer också under flera tillfällen i december att grilla och bjuda alla barn på korv med bröd och sedan avsluta den 22 december med ett inlines-disco, säger Daniel Glantz-Persson

Längst in i lokalen kommer julgranen att stå och runt denna samlar Cityidrott alla julklappar.
Till arkivet