Åtta simmare till riksfinal

Nyligen togs Ted Nilsson från Landskrona Simsällskap ut för att representera Sverige vid NJM i norska Bergen i december. Den gångna helgen visade han varför han tagits ut. Foto: Privat
Under helgen 12-13 november var Landskrona Simsällskap i Ängelholm för att simma Sum-Sim region, en uttagningstävling till riksfinalen som i år simmas i Helsingborg 16-18/12. LS gjorde en fin tävling med flera snabba simningar.

Vidare till riksfinalen tog sig Maja Jensen på 200m fjärilsim som 11:e tjej i 16-årsklassen. På samma distans och i samma åldersklass tog sig My Pettersson vidare som 16:e och sista tjej. My Pettersson simmade även till sig en reservplats på 100m fjärilsim med ett fint nytt personligt rekord. På 100m fjärilsim i 16-årsklassen får vi även se en annan LS-simmare i finalen då Moa Ekberg simmade sig in som 16:e snabbaste tjej till final. Moa tog sig även vidare på 100m frisim som 15:e bästa tjej. LS sista och fjärde tjej som tog sig vidare till Helsingborg och till finalen var Emma Maric 15 år. Emma kommer att simma 100m bröstsim, 100m frisim och 200m frisim i Helsingborg. 

Landskrona Simsällskap kommer även att skicka fyra killar vidare till finalen. Detta genom Axel Wergeland som tog sig vidare på 50, 100 och 200 meter ryggsim i 16-årsklassen samt som en del i det 4×100 meter frisimslag som kvalade sig vidare som 16:e lag. I frisimslaget simmade även Vilmer Johansson Rönqvist, Henry Palm och Ted Nilsson. 

Sista individuella simmaren som ska representera LS i Helsingborg är Ted Nilsson som gjorde en fantastisk tävlingshelg med flera personliga rekord. Ted tog sig vidare på 50m fjärilsim som 2:a i landet, på 200m fjärilsim som 6:a i landet och på 100, 200 och 400 meter frisim tog sig Ted vidare som snabbaste 16-åring. 
– Det är otroligt roligt att se alla våra duktiga simmare i Landskrona höja sig och simma snabbt när det väl gäller. Vi fick se åtta simmare ta sig vidare till en Riksfinal och mängder med andra fina resultat under helgen som gick. Man kan inte vara något annat än imponerad av våra simmare i klubben, säger Erik Fritz tränare i Landskrona Simsällskap.

Till arkivet