Teatern satsar brett i höst

Jonas Appelqvist ansvarar för programmet på Landskrona Teater och han är mycket nöjd med höstens utbud.
Nu är höstens program på Landskrona Teater spikat. Utbudet varierar stort då arrangörerna försökt hitta föreställningar för Landskronabor i alla åldrar.

Det utlovas jazz, stå-upp, barnteater, pop- och rockkonserter, föreläsningar, opera och mer därtill.
– Vi har försökt hitta något för alla smaker och åldersgrupper, säger Jonas Appelqvist, evenemangssamordnare och producent på Landskrona Teater.

Höstens program drog igång i och med jazzcaféet som hölls på Matscenen förra veckan. 
– Och där kommer även nästa arrangemang att gå. Det blir stå-upp med bland annat Christoffer Nyqvist, Lisa Dahlin och Christoffer Fernis som kommer tisdagen den 20 september.

Därefter varvas det rejält och kändisar byter plats på båda scenerna i teatern hela hösten.
– En av de mer kända är Özz Nûjen som kommer med sin föreställning Laika den 25 september. Detta är ett arrangemang av Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern.

Dessa står även för nästa ”kändisarrangemang”, Povels Naturbarn, en personlig minishow med Lotta och Mikael Ramel samt Backa Hans Eriksson.
– Naturligtvis är det en föreställning med musik av Povel Ramel som skulle fyllt hundra år i år. Detta tror jag blir en oförglömlig kväll. Det blir lördagen den 8 oktober, säger Jonas Appelqvist.

Vad är där då för de yngsta?
– Den första föreställningen för våra barn är den 1 oktober ”Mamma Mu bland Kråkor och Tigrar” ges på stora scenen. Den kommer att bli uppskattad, tror Jonas Appelqvist.

Ett evenemang som verkligen sticker ut kan man höra och se på Matscenen lördagen den 15 oktober.
– Ja, då lär det bli hett värre. Det är bandet Eleine som har en releaseshow. Här gäller det säkert att boka biljetter i tid. De lär gå snabbt.

Andra artister som gästar Landskrona Teater under hösten är bland andra Cuarteto Quiroga, Mattias Alkberg, Franzén/Nuutinen och Skånes Dansteater, Marianne Mörck med flera.

Programmet hittar du här.

Till arkivet