Bluesbidraget blev en helkväll inomhus

Red Rooster var kvällen till ära förstärkta med bland annat Peter Cemjack som här tar i från tårna. Foto: Vilja Skeppstedt.
Efter en vecka med enormt varmt väder var det äntligen dags för Bluesbidraget på Mythos i lördags. Allt var förberett för en en magisk afton på restaurangens mysiga gård men oväder och skyfall tvingade fram plan B.

Vi gör Bluesbidraget på Mythos just för att krögaren är välvilligt inställd till detta arrangemang och att det finns en stor innergård som kan samla mycket folk. Bluesbidraget är ju ett välgörenhetsprojekt där banden ställer upp ideellt och vi vill att mycket folk ska komma och bidra till vår insamling till Cancerfonden, berättar Göran Andersson som är en av initiativtagarna till Bluesbidraget.

Efter flera otroligt varma dagar gjorde vädret ett omslag och samtidigt som det skulle börjas rigga upp PA, trummor och förstärkare på innergården öppnade sig himlen.
– Utan att överdriva så spöregnade det och prognosen var att det väntades ännu mer skyfall till kvällen.

Det fanns inte en chans att det skulle gå att genomföra en konsertkväll utan hela arrangemanget flyttades in till Mythos lilla scen, i anslutning till baren. Eftersom scenen är liten och alla gitarrister i de fyra olika banden vill ha sina egna förstärkare krävdes en hel del logistik för att få hela arrangemanget att flyta på utan att gästerna blev störda av bärande och kånkande.

Först på scen var Ingrid Savbrant med sitt band. Som en extra krydda hade bandet också med sig den legendariska gitarristen Bo Wilson.
Ett band i världsklass om ni frågar mig, ler Göran Andersson.

Red Rooster för dagen förstärkta med Dora Tuomainen och Peter Cemjack tog över stafettpinnen och spelade en hel del gamla goda covers skrivna av bland andra John Mayall, Jeff Healey, Deep Purple, Allman Brothers Band och Eric Clapton.
– Gott mos helt enkelt!

Efter Red Rooster var det Scissor Creek Blues Band som är nykomlingar i Bluesbidragets historia. Bandet levererade högklassisk blues med mycket spelglädje och härligt ös.
– Killarna vet vad de vill förmedla och gör det med stor attityd och bravur.

Kvällen avslutades med Lonesharks som alltid är ett band att lita på. Det pyttelilla dansgolvet fylldes snabbt till deras ”tighta” och dansanta spel. Hade gästerna fått bestämma hade nog Lonesharks fått hålla på en timme till men klockan närmade sig midnatt och det var dags att avsluta.

Lonesharks är en stor del av Bluesbidraget. De har varit med varje år och får jag bestämma så kommer de alltid att vara ett fast inslag i detta arrangemang, poängterar Göran Andersson.

Pengar till Bluesbidragets insamling strömmande in i strid ström under hela kvällen.
Det är precis så det ska vara. Skapar banden magi och gästerna trivs så blir vår insamling bara större och större. Det känns varmt i hjärtat, avslutar Göran Andersson.

Mer om Bluesbidragets insamling till Cancerfonden hittar du på
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/bluesbidraget-landskrona

Ingrid Savbrant med band gör ingen besviken. Makalöst så bra det var. Foto: Göran Andersson
Scissor Creek Blues Band. Foto: Göran Andersson.
Som sig bör avslutades Bluesbidraget med Lonesharks. Foto: Göran Andersson.
Till arkivet