Dags för barnen att ställa politikerna mot väggen

På torsdag blir det politikerdebatt ledd av TV4-profilen Marcus Oscarsson på Landskrona teater.
På torsdag kommer Cityidrotts barnpaneler fråga ut stadens politiker om deras egna vardag. Debatten leds av TV4:s politiska expert Marcus Oscarsson och det hela tar plats på Landskrona teater.

Paneldebatten där barn ställer frågor till stadens politiker genomfördes redan inför förra valet för 4 år sedan, då även under ledning av TV4:s politiska expert Marcus Oscarsson. Eventet blev så pass uppskattat att Cityidrott i Landskrona valt att genomföra det igen.
– Vi tyckte att det blev så pass lyckat för fyra år sen att vi inför denna val-höst ville genomföra det igen i en ny tappning. Vi kontaktade Marcus Oscarsson som valde att tacka ja till att leda debatten igen och det tycker vi ska bli så roligt. Det finns i min mening ingen annan profil som kan förklara politik så pass pedagogiskt som honom, säger Daniel Glantz från Cityidrott.

Cityidrotts barnpaneler består av barn och ungdomar som både är flitiga deltagare i Cityidrotts aktiviteter samt jobbar som ungdomsledare i organisationen och kommer ställa frågor utifrån tre olika ämnen till stadens politiker.
– Vi gillar tanken att sätta rampljuset på barnen och ungdomarna eftersom de är så nyfikna och har många frågor i sig som de själva upplever i sin vardag. Det är de som är framtiden och detta eventet gör det möjligt att få deras röst att bli hörd, fortsätter Daniel Glantz .

Eventet på Landskrona Teater går att uppleva live som publik där det är gratis att boka sin plats men också hemma framför skärmen då det livesänds via Landskrona stads youtube-kanal.

– Än finns det publikplatser kvar på teatern. Den som vill vara på plats bokar sig på följande länk:
https://sv-se.invajo.com/event/landskronastadochcityidrott/barnpanelenmedmarcusoscarsson

Deltagande politiker på eventet är följande:

● Jesper Olsson, Miljöpartiet

● Henrik Molin, Centerpartiet

● Torbjörn Brorsson, Moderaterna

● Torkild Strandberg, Liberalerna

● David Bergström, Vänsterpartiet

● Stefan Olsson, Sverigedemokraterna

● Fatmir Azemi, Socialdemokraterna

Marcus Oscarsson på plats på Landskrona teater för fyra år sedan i samband med valet då han tillsammans med Cityidrott den gången ledde utfrågningen av stadens politiker. Nu upprepas konceptet.

Till arkivet