Säsongspremiär för auktionsverk

Joakim Karlsson håller upp en av två Saxbovaser i glaserat stengods av Axel Salto som kommer att gå under klubban på tisdag.
På tisdag avgörs säsongens första onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Bland ropen finns allt från möbelklassiker och skulpturer till smycken och konst.

Joakim Karlsson berättar om rop som sticker ut.
– Vi har bland annat två handsignerade etsningar med tryckt kolorering av Salvador Dali och sådant ropas ju inte ut varje dag. Dessutom vill jag lyfta fram två Saxbovaser i glaserat stengods av Axel Salto. De är mycket fina, säger han.

Anna Rodman är VD för Skånes Auktionsverk och hon ser fram emot en spännande höst.
– Det är alltid lika kul att köra igång. Man vet ju aldrig vad som kan hända, säger hon.
– Jag kan dock tipsa om att vi ska hålla en specialauktion med kameror och fotokonst i samband med Landskrona fotofestival, som pågår 2-18 september. Inlämning pågår.

Precis som alltid finns det objekt för alla smaker och plånböcker och det går redan nu att gå in på auktionsverkets hemsida och lägga bud. Men vill man se objekten i verkligheten innan man lägger sitt bud så är det visning på Enoch Thulins väg 13 måndag mellan klockan 13 och 19. Första klubbslaget äger rum på tisdag klockan 18.00.

Till arkivet