Färgsprakande konsert utlovas

Louisiana Avenue intar Rådhustorget på fredag kväll. Foto: John Resborn
I skrivande stund byggs scenen på Rådhustorget. På fredag går startskottet för sju veckor av musikfest i Landskrona. Först ut att bjuda upp till spontandans är åttamannabandet Louisiana Avenue.

Landskrona må ha inspirerats av Rio när det gäller karnevaler. Men nu är det dags att plocka fram de mångfärgade pärlhalsbanden i bästa Mardi Gras-stil. På Rådhustorgets scen bjuds det på fredag kväll upp till fest i bästa karnevalskostym. Ja, rent av utlovas det ett glädjefullt inferno uppbackat av rytmer och blås så du tror att torget är förflyttat till de franska kvarteren New Orleans under Mardi Gras.

– Sveriges bästa liveband har de tidigare kallats för. Just där och då mitt inne i ett Fasching på kokpunkten är jag böjd att hålla med. Visst kan det låta som ett väldigt generöst utnämnande, men å andra sidan vore ”Sveriges bästa liveband i sin genre” alldeles för snålt, då inget annat band i landet låter som Louisiana Avenue, skrev Anders Pihl, i Lira Musikmagasin efter bandets spelning på Fasching i Stockholm vintern 2019.

Kan bandet få en kylslagen huvudstad att nå kokpunkten så är förväntningarna höga på vad glädjeorkesterns Louisiana Avenue, kan uträtta på vad som påstås kunna vara södra Sveriges bästa partytorg på fredag.

I sammanhanget noteras att bandets låt från i fjol höstas ”Who Dat” är en hyllningslåt till amerikanska fotbollslaget New Orleans Saints. Låten blev snabbt viral på Saints-forum världen över och plockades upp av flera medier i New Orleans. Låten spelas numera under Saints hemmamatcher inför 75 000 supportrar.  Taggade till tusen kommer Louisiana Avenue till Landskrona för att möta publiken igen, med fest och glädjeyra på sant New Orleanskt vis. Bandet står på scenen mitt på Rådhustorget klockan 19, fredagen den 1 juli.

Det är dessutom gratis! Och du behöver inte förboka.

Saknar du att fira karneval. Missa då inte Louisiana Avenue på fredag. Foto: John Resborn.
Till arkivet